Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
Години відвідування

Вівторок — Неділя з 12:00 до 21:00
Понеділок — вихідний
Вхід вільний

ГоловнаПодії та календарАрхів подійТеатральна подія «Ти жертвуєш» в рамках публічної програми до виставки «Батьківщина в огні»

Театральна подія «Ти жертвуєш» в рамках публічної програми до виставки «Батьківщина в огні»

3 вересня 2017

У неділю, 3 вересня 2017 року, о 20:00 PinchukArtCentre запрошує на перформативне читання «Ти жертвуєш» в рамках публічної програми до виставки «Батьківщина в огні». Захід відбудеться у культурному просторі Plivka.

Дія п’єси відбувається на тлі покинутого і здичавілого навколо-чорнобильського пейзажу в родині, де панують маніпуляції та агресія. Жоден із членів сім’ї не відкривається щиро та відверто один до одного, аж допоки не виникає смертельна загроза ззовні.

У виставі піднімається тема жертовності і наповнення життя змістом через регулярне принесення себе і своїх інтересів у жертву. Ця лінія відстежується як на особистому рівні, так і на рівні суспільства пост-радянської України.

Режисер: Павло Юров. Автор: Павло Ар’є. Діджей: Гоша Бабанський. Художнє оформлeння: Dis/order. У заході візьмуть участь актори Яніна Соколова, Тамара Антропова, Євген Черников, Анатолій Марeмпольський. 

Вхід безкоштовний. Реєстрація обов’язкова.

Виставка «Батьківщина в огні», що представлена в рамках Дослідницької платформи, пропонує один із поглядів на історію українського суспільства 1990-х років, розказану крізь призму обраних творів із колекції PinchukArtCentre. Назва виставки «Батьківщина в огні» є алюзією на кіноповість Олександра Довженка «Україна в огні». Вогонь в контексті експозиції стає метафорою небезпеки, травми, конфлікту, що вже були відчутними у суспільстві 1990-х та знаходять своє відображення у загальній соціальній нестабільності, економічній кризі, жахливих умовах виробництва тощо.

Контактна інформація за запитів ЗМІ:
Тел.: +38 044 494-1148, [email protected]

Загальні запити:
тел.: +38 044 590-0858, [email protected] 

PinchukArtCentre
вул. Велика Васильківська/Басейна 1/3-2,
блок А, Бесарабський квартал,
Київ, 01004
Тел.: +380 44 590 08 58
E-mail: [email protected]