Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
Години відвідування

Вівторок — Неділя з 12:00 до 21:00
Понеділок — вихідний
Вхід вільний

ГоловнаПодії та календарАрхів подійЯрослав Грицак прочитає лекцію «Крихкий світ: чи і відколи?»

Ярослав Грицак прочитає лекцію «Крихкий світ: чи і відколи?»

28 вересня 2017

28 вересня, о 20:00, історик Ярослав Грицак прочитає лекцію «Крихкий світ: чи і відколи?» про історичний аспект крихкості в рамках публічної програми до виставки «Крихкий стан» у PinchukArtCentre.

Лекція відбудеться на 6-му поверсі PinchukArtCentre. Участь безкоштовна. Реєстрація обов’язкова.

Разом із лектором учасники спробують вияснити що саме значення "крихкий" додає до розуміння сучасного світу, що є причиною крихкого стану, і як він впливає чи може впливати на майбутнє.

Поняття крихкості, стало основою концепції виставки і відображає тендітний стан уразливості – саме це визначення претендує на те, щоб бути найактуальнішою характеристикою сучасного світу. Термін «Fragile State» – це рефлексія про крихкий стан світового порядку, або у більш абстрактному сенсі – воно має відношення до ідеологічних, культурних та соціальних уразливостей. Водночас поняття крихкості стосується і кожної людини особисто – коли йдеться про уразливість тіла, психіки та свідомості.

Публічна програма «Крихкий стан», як і виставка, через серію подій дослідить різні тлумачення та визначення поняття крихкого стану. Кожна подія розглядатиме поняття крихкості в його різних аспектах – соціальному, культурному, історичному, філософському та психологічному. Адже за багатьма теоріями крихкість є засадничою характеристикою як людей, так і держав, глибоко приватною та водночас політичною.

Публічна програма до виставки «Крихкий стан»

05.10 – Лекція про філософський аспект крихкості.

12.10 – Лекція про психологічний аспект крихкості.

Ярослав Грицак – український історик, Доктор історичних наук і професор Українського католицького університету.