Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
Години відвідування

Вівторок — Неділя з 12:00 до 21:00
Понеділок — вихідний
Вхід вільний

ГоловнаПодії та календарАрхів подійПоказ фільму «Ама-Сан» режисерки Клаудії Варежао в рамках фільмової програми «Обережно: крихке?»

Показ фільму «Ама-Сан» режисерки Клаудії Варежао в рамках фільмової програми «Обережно: крихке?»

19 грудня 2017

У вівторок, 19 грудня, о 19:00 відбудеться показ фільму «Ама-Сан» режисерки Клаудії Варежао в рамках фільмової програми PinchukArtCentre та Docudays UA «Обережно: крихке?». Вхід безкоштовний, реєстрація обов’язкова.

Фільм розповідає про японських рибалчинь, традиція яких існує вже понад 2000 років. Ами занурюються у воду, де їхні тендітні тіла перетворюються в тіла морських мисливиць. З дитинства дівчаток учать тому, що саме вони зобов'язані годувати свої сім'ї: ами завжди заробляли більше, аніж кваліфіковані лікарі та службовці. Окрім того, жінка-ама сама могла вибирати собі чоловіка.

Фільм показує незвичайну для європейського ока повсякденність трьох японських ам, представниць трьох різних поколінь. Мацумі, Маюмі та Масумі разом пірнають ось уже понад тридцять років, забезпечуючи основний дохід і підтримку своїм сім'ям. Промовистим «збігом» є також присутність на виставці всього однієї жінки-художниці. Фільм ставить у неприємне положення поняття «традиційна роль жінки в суспільстві», контрастуючи з роботою «Генератор» Марини Абрамович, сфокусованої на тілесності.

Модератор зустрічі: Дар`я Бассель, програмна координатора Docudays UA. Детальніше про фільм.

Показ відбувається в рамках фільмової програми PinchukArtCentre «Обережно: крихке?» у партнерстві з Docudays UA. Серія фільмів – це, насамперед, спроба відчути вразливість виставки «Крихкий стан», наразі представленої в арт-центрі, яка, здавалося б, сама рефлексує над різними визначеннями цього поняття.

Календар подій:

Вівторок, 12 грудня, 19:00
«Китайські ван гоги» (режисери Юй Хайбо та Юй Тянкі)

Вівторок, 19 грудня, 19:00
«Ама-Сан» (режисерка Клаудія Варежао)

Вівторок, 26 грудня, 19:00
«Повзучий сад» (режисери Тім Ґребгем та Джаспер Шарп)