Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng

Автори

Андрій Хір

Андрій Хір народився в 1988 році в Ужгороді. Живе та працює у Львові. Отримав диплом з архітектури Національного університету «Львівська політехніка». З 2005 року бере участь у різноманітних виставках, таких як проект

«Неофольк» на Гогольфесті в Києві та Арт Москва (2012). Хір працює з живописом, стріт-артом, фольклором, поезією та дизайном.

Настінні розписи Андрія Хіра виходять з духовних наративів, які він досліджує, щоб зрозуміти, що ховається за їх уже відомими витоками. Потім він перетворює їх згідно своїх особистих переконань та моралі на абстрактний живопис, населений химерними неземними створіннями.

Нещодавні виставки:

2012 – “Neofolk project”, програма візуального мистецтва арт-центру “Я Галерея” на ГОГОЛЬFEST 2012, Київ

2012 – “Родичі Ворхола. Сучасне мистецтво Західної України”, спецпроект арт-центру “Я Галерея” в рамках ART MOSCOW 2012, Центральний дім художника, Москва, Росія

2012 – “Black Circle festival ІІІ”, Яремче, Україна

2011 – “Хір - звір з гір”, персональний проект, арт-центр “Я Галерея”, Київ.

Для виставки 20 номінантів Премії PinchukArtCentre 2013 Хір створив нову фреску за мотивами біблійної історії про Ковчег Ноя. У своїй особливій ​​художній манері він перетворює цю історію в символічне зображення, в якому непізнані істоти являють собою метафору того, що могло б бути світом теперішнім, минулим чи майбутнім.