Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
ГоловнаВиставкиМинулі виставкиКолекційна платформа 3: Вічність сьогодення

Виставки

Колекційна платформа 3: Вічність сьогодення
19 травня 2012 - 13 січня 2013

PinchukArtCentre представляє проект «Колекційна платформа 3: Вічність сьогодення» - нову експозицію, що складається з робіт дев'яти художників, представлених добіркою ключових різнопланових творів. Для кожної групи експонатів передбачена окрема зала на 5-му поверсі арт-центру. Виставка відкрита для огляду з 19 травня 2012 по 6 січня 2013 року.

Виставка представляє собою динамічне поєднання робіт провідних художників сучасності, серед яких Андреас Гурскі, Олафур Еліассон, Мауріціо Каттелан, Джефф Кунс, Борис Михайлов, Такаші Муракамі, Деміен Хьорст, поряд з представниками молодого покоління: переможцем першого конкурсу національної Премії PinchukArtCentre Артемом Волокітіним та володаркою Премії Future Generation Art Prize 2010 Сінтією Марселле

Ключові роботи експозиції: «Пхеньян V» (Pyongyang V) Андреаса Гурскі в Україні демонструватиметься вперше; «Автопортрет» (Self-Portrait)  Джеффа Кунса з циклу «Святкування» (Celebration); триптих «Нічого не має значення/Порожній стілець» (Nothing Matters / The Empty Chair) Деміена Хьорста; «Мій самотній ковбой» (My Lonesome Cowboy) та «Хіропон» (Hiropon) Такаші Муракамі; а також роботи серії «Футбол» (2003) Бориса Михайлова.    

Колекційна платформа оновлюється двічі на рік та висвітлює творчість провідних митців нашого часу. Поряд з роботами українських митців, представленими в рамках художнього простору РАС-UA, колекційна платформа надає можливість подивитись на сучасне мистецтво, а особливо на роботи з колекції, під новим кутом. Цей проект представляє собою динамічну модель взаємодії між творами з колекції та новими роботами експозиції РАС-UA, фокусуючись саме на мистецькій цінності творів.

Простір для огляду експозиції, що безпосередньо пов’язаний з вибраними роботами, дозволяє відвідувачам глибше зрозуміти митців та їх роботи. Ідея полягає в тому, аби сповільнити швидкість оглядання виставки та, запропонувавши більший обсяг інформації, дати відвідувачам глибші знання та досвід. Такий підхід є невід’ємною складовою освітньої програми арт-центру.