Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
ГоловнаПро насПрес-релізиТрансфер: PinchukArtCentre представляє персональну виставку Моніки Завадскі «Людина на двох гойдалках»

Трансфер: PinchukArtCentre представляє персональну виставку Моніки Завадскі «Людина на двох гойдалках»

27 серпня 2012

28 серпня - 2 вересня 2012
Працює щоденно, крім понеділка, з 12:00 до 21:00.
Вхід вільний.
 

PinchukArtCentre представляє першу тижневу персональну виставку в рамках програми «Трансфер» - «Людина на двох гойдалках» Моніки Завадскі. «Трансфер» являє собою програму обміну, яка популяризує та підтримує нове покоління українських митців за кордоном, а також пропонує динамічний погляд на молоде польське мистецтво в Україні. Програма реалізується спільно з Центром сучасного мистецтва «Замок Уяздовський» (Варшава, Польща).

Моніка Завадскі створює скульптури, живопис та відео простих графічних форм, укорінених у формалістських стратегіях дизайну. Однією з принципових тем для неї є ідея сконструйованих ідентичностей, які художниця «перекладає» в універсальні форми.

Серед експонатів виставки - три нові роботи: скульптура «Людина на двох гойдалках», яка демонструватиметься в діалозі з двома відео з проекту Завадскі «Будь-хто»; спеціально створена для арт-центру мураль, а також звуковий твір, що представляє собою інтерв'ю автора і Марії Ланько.

Бйорн Гельдхоф, арт-менеджер PinchukArtCentre, куратор виставки: «Завадскі створює мову, у якій поєднуються графічні стратегії з глибоким дослідженням формування культурної та особистої самобутності. За допомогою нових творів, представлених на виставці, художниця робить новий крок, комбінуючи різні медіа для створення складного багатовимірного дискурсу».

Учасниця «Кураторської платформи» PinchukArtCentre Марія Ланько є організатором та спів-куратором виставки. Експозиція розташована на 5-му поверсі арт-центру в просторі PAC-UA і триватиме з 28 серпня до 2 вересня 2012 року.

У день відкриття виставки Моніка Завадскі проведе «Мистецьку бесіду», присвячену проекту «Людина на двох гойдалках». Захід відбудеться 28 серпня о 18:00 у просторі PAC-UA на 5-му поверсі PinchukArtCentre.  

Наступного дня, 29 серпня, о 19:00 художниця Алевтина Кахідзе прочитає спеціальну лекцію, присвячену ідеї програми обміну.

Алевтина Кахідзе – художниця, авторка інсталяцій, медіа-робіт, перформансів, текстів і дизайнерських об'єктів; лауреат Премії Малевича для українських художників 2008 р., переможець конкурсу серед молодих художників і кураторів Центру сучасного Мистецтва при НаУКМА 2002 р. 

Більше інформації на сайті alevtinakakhidze.com 

Заплановані лекції в рамках прграми обміну «Трансфер»:
Ева Горзадек
(Ewa Gorzadek) – «Рух, звук і зображення: польський відео-арт з точки зору історії та сьогодення», 9 вересня, 18:00;
Агнешка Піндера
(Agnieszka Pindera) – «Командні гравці. Польські мистецькі групи», 12 вересня, 19:00;
Даніель Музичук
(Daniel Muzyczuk) – «Резонуючий простір. Польський саунд-арт», 19 вересня, 19:00;
Фінальна дискусія
– 26 вересня, 19:00.

Курс лекцій проводиться за підтримки Польського інституту в Києві.

Реєстрація на лекції обов’язкова.

З питань реєстрації та за додатковою інформацією звертайтеся за контактами :
Тел
.: +38 044 590-08-58
E-mail: [email protected]

Зареєстровані учасники допускаються в арт-центр без черги.

До уваги ЗМІ: Заявки на акредитація для проведення фото- та відео зйомки, будь ласка, надсилайте на: [email protected]


Моніка Завадскі (1977, Варшава)

Авторка скульптур, відео, графіки та постерів, що стосуються проблем соціального виключення, інакшості, сексуальності та тілесності. Займала посади арт-директора жуналів DIK Fagazine та K Mag. Живе та працює у Варшаві.

Заплановані персональні виставки молодих польських митців в рамках програми обміну «Трансфер»:
Агнєшка
Польска (4–9 вересня),
Конрад
Смоленскі (11–16 вересня),
Ніколас
Гроспєр (18–23 вересня),
Міхал
 Будни (25-30 вересня).


PinchukArtCentre – це найбільший і найдинамічніший приватний центр сучасного мистецтва у Центральній та Східній Європі. Його метою є підтримка художньої освіти, мистецької творчості та розвитку сучасного мистецтва в Україні. PinchukArtCentre – це провідна міжнародна арт-інституція ХХІ століття. Вона надає постійну підтримку культурному розвитку та вивільненню українського мистецтва та суспільства. Арт-центр робить суттєвий внесок у культурний діалог між Сходом та Заходом, між національною ідентичністю та інтернаціональними викликами.

Програма обміну реалізується спільно з:

Центр сучасного мистецтва «Замок Уяздовський» (ЦСМ) – це Національний інститут культури, який сприяє розвиткові сучасного мистецтва і являється однією з найактивніших мистецьких інституцій в Центральній та Східній Європі.

Вже понад 20 років Центр сучасного мистецтва «Замок Уяздовський» слугує майданчиком для творчості, презентації та документації передового мистецтва в усьому його розмаїтті. Програма ЦСМ фокусується на сучасних дисциплінах мистецтва, які розвиваються у результаті змін і віддзеркалюють поточні культурні та цивілізаційні явища. ЦСМ намагається створювати сприятливі умови для створення прекрасних творів, які б відображали ці зміни у всіх творчих жанрах. ЦСМ представляє творчість польських та зарубіжних художників, а також презентує найвагоміші прояви польського мистецтв за кордоном. Центр сучасного мистецтва «Замок Уяздовський» підтримує стосунки і здійснює обмін з численними мистецькими установами світу.

Лекційна програма реалізується при підтримці:

Польський інститут у Києві - представництво Міністерства закордонних справ Республіки Польща, метою діяльності якого є популяризація польського наукового і культурного життя, презентація в Україні найцікавіших і найрізноманітніших подій та явищ, що відбуваються у Польщі. Інститут надає фінансову та організаційну підтримку у реалізації спільних проектів (передусім міждисциплінарних).

Програма обміну була підтримана:
KUNSTTRANS
KIEV
KARIATYDA
Construction Company  

PinchukArtCentre
вул. Велика Васильківська/Басейна 1/3-2,
блок А, Бесарабський квартал,
Київ, 01004
тел.: +38 (044) 590-08-58
e-mail: [email protected]

Прес-офіс PinchukArtCentre
press
@pinchukartcentre.org

Години відвідування:
Вівторок — Неділя з 12:00 до 21:00
Понеділок — вихідний
Вхід ВІЛЬНИЙ