Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
ГоловнаПро насПрес-релізиPinchukArtCentre представляє виставку «(Де-)Конструкція. Реальність і вигадка»: три масштабні відеороботи Крістіана Марклея, Діани Татер і П’єра Юіга

PinchukArtCentre представляє виставку «(Де-)Конструкція. Реальність і вигадка»: три масштабні відеороботи Крістіана Марклея, Діани Татер і П’єра Юіга

6 лютого 2014

7 лютого – 27 квітня 2014 р.

Години відвідування: вівторок – неділя, з 12:00 до 21:00

Вхід вільний

PinchukArtCentre представляє проект «(Де-)Конструкція. Реальність і вигадка» - виставку, яка пропонує до уваги відео роботи Крістіана Марклея (США), Діани Татер (США) та П’єра Юіга (Франція). Три масштабні відеоінсталяції поєднані темою конструювання та/ або деконструювання культурно обумовлених уявлень. Присутня у творах напруга між дійсністю і вигадкою змушує глядачів переглянути своє ставлення до цих категорій.

Фільм «Перехресний вогонь» Крістіана Марклея, який був створений у 2007 році і вперше продемонстрований у PinchukArtCentre у 2008 році – це чотирьохканальне відео, в якому різні люди стріляють з різного типу зброї. Це колаж образів, запозичених із американських вестернів і фільмів про війну. Аудіовізуальна композиція «Перехресного вогню» деконструює здійснення пострілу, дозволяючи глядачам раціоналізувати їхні емоційні й фізичні реакції на нього, а також вказує на їхній страх перед насильством і зачарованість ним.

Відеоробота «Чорнобиль» (2011) Діани Татер, спроектована на шість екранів, показує зону Чорнобильської ядерної катастрофи і занепад, що продовжується на території, яка досі не підлягає відновленню. Проекції відео оточують глядачів з усіх боків, тож інсталяція створює враження повного занурення, котре порушується лише тінями самих спостерігачів.

Робота П’єра Юіга «Тіло і хмарка» («The host and the cloud»), 2010, з’явилась в результаті річного експерименту, який включав в себе низку подій, організованих художником у колишньому приміщенні Національного музею народного мистецтва і традицій у Парижі. Цей фільм пропонує ознайомитися із задокументованими експериментами, в яких Юіг створював умови, що змушували учасників його перформансу та запрошених глядачів осмислювати моменти напруги між реальністю та фікцією, власне подією та її ігровим відтворенням.

Виставковий проект розташувався на 3-му поверсі арт-центру і буде представлено на огляд з 7 лютого до 27 квітня 2014 року. Години відвідування: вівторок – неділя, з 12:00 до 21:00. Вхід вільний.

PinchukArtCentre – провідна міжнародна арт-інституція, один із найбільших і динамічних приватних центрів сучасного мистецтва в Центральній і Східній Європі. Метою PinchukArtCentre, одного із проектів Фонду Віктора Пінчука, є підтримка художньої освіти, творчості та розвитку сучасного мистецтва в Україні та світі. Арт-центр надає постійну підтримку культурному розвитку і модернізації українського мистецтва та суспільства і робить значний внесок в культурний діалог між Сходом і Заходом, між національною ідентичністю та міжнародними викликами. У числі останніх експозицій, представлених в арт-центрі: персональні виставки Джеффа Уолла,
Гарі Хьюма, Олафура Еліассона, Кендіс Брайтц, Даміана Ортеги, Сергія Браткова, Субодха Гупти, Деміена Хьорста, Аніша Капура та інших. PinchukArtCentre заснував Премії для підтримки українських та міжнародних молодих митців віком до 35 років. Арт-центр представляв Україну на Венеційській бієнале у 2007 та 2009 роках як організатор Українського павільйону та як учасник, що представляв проект «The Future Generation Art Prize@Venice 2013» у рамках офіційної паралельної програми (Collateral events) 54-ї та 55-ї Венеційської бієнале у 2011 та 2013 роках.

Більше інформації на сайті pinchukartcentre.org

Контактна інформація для запитів ЗМІ:

Тел.: +38 044 494-1148, [email protected]

Контактна інформація:

Тел.: +38 044 590-0858, [email protected]

PinchukArtCentre

вул. Велика Васильківська/Басейна 1/3-2,

блок А, Бессарабський квартал,

Київ, 01004

тел.: +38 (044) 590-08-58

e-mail: [email protected]

Розклад роботи: вівторок – неділя, 12:00 – 21:00.

Вихідний: понеділок

Вхід вільний