Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
ГоловнаПро насПрес-релізиPinchukArtCentre представить Україну на 56-й Венеційській бієнале груповою виставкою молодих українських митців

PinchukArtCentre представить Україну на 56-й Венеційській бієнале груповою виставкою молодих українських митців

26 лютого 2015

PinchukArtCentre за підтримки Фонду Віктора Пінчука стане організатором Національного павільйону України на 56-й Міжнародній виставці мистецтв у Венеції – La Biennale di Venezia. Україна буде представлена груповою виставкою під назвою «Надія!», яка включатиме в себе роботи молодих українських художників, таких як: Євгенія Бєлорусець, Артем Волокітін, Микита Кадан, Жанна Кадирова, Микола Рідний & Сергій Жадан, Анна Звягінцева та Відкрита Група. Проект отримав назву Комісаром  Національного павільйону є Міністерство культури України. Куратор проекту – Бйорн Гельдхоф, заступник арт-директора PinchukArtCentre.

Національний павільйон України розміститься на набережній Riva dei Sette Martiri, на шляху від Arsenale до Giardini, у тимчасовому скляному павільйоні, який уособлює нову прозору України, що відкривається світові. Своєю глибокою особистою відданістю і солідарністю з тими, кого торкнулася війна, молоде покоління митців цією виставкою виголошує надію на майбутнє України. 

Віктор Пінчук, український бізнесмен і філантроп, засновник PinchukArtCentre: «Новітня Україна як ніколи раніше потребує бути наново переосмислена світом та підтримана своїми друзями. Ще ніколи участь України у Венеційській бієнале не була такою важливою, адже тут нації завжди могли продемонструвати те, ким вони є для світу. Молоде покоління незалежних, безкомпромісних, критично мислячих митців, яке ми підтримували роками, вже давно заклало засади майбутнього України.  Сьогодні саме вони є новими послами країни. Я пишаюся тим, що у нас є можливість зробити невеликий, але вагомий внесок у діалог моєї країни зі світом, виступаючи організатором Національного павільйону України і представляючи молодих митців у Венеції».

Офіційний прес-показ Українського національного павільйону відбудеться 7 травня 2015 р. з 09:30 до 12:00 (CET).

Години роботи: 10:00 – 18:00, 9 травня - 2 серпня 2015 року.

Офіційний гештеґ Українського національного павільйону: #biennalearte2015ukraine

56-а Міжнародна виставка мистецтв у Венеції під назвою All the Worlds Futures триватиме з 9 травня до 22 листопада 2015 року. Виставка відбуватиметься у Giardini della Biennale та Arsenale, а також на додаткових майданчиках у межах міста Венеція. Президентом Венеційської бієнале 2015 є Пауло Баратта,  куратор – Оквуі Енвезор. Національні проекти традиційно будуть представлені у павільйонах в Giardini та Arsenale, а також в історичному центрі Венеції. Цього року виставка знову включає офіційну паралельну програму (Collateral Events), у рамках якої міжнародні організації та інституції будуть представляти свої виставкові проекти та ініціативи. 

Закрита презентація 56-ї Міжнародної виставки мистецтв у Венеції для професійних кіл відбуватимуться з 6-го по 8-е травня 2015 року.

Офіційний вебсайт: labiennale.org

Офіційний гештеґ: #biennalearte2015

Установи-організатори:
Міністерство культури України – комісар.
PinchukArtCentre (за підтримки Фонду Віктора Пінчука) – організатор.

Короткі біографічні дані художників та куратора:

Євгенія Бєлорусець
Народилася в Києві у 1980 р.
Живе і працює у Києві та Берліні (Німеччина).

Артем Волокітін
Народився в Чугуєві, Харківська область, Україна, в 1981 році.
Живе і працює у Харкові та Києві.

Микита Кадан
Народився у Києві в 1982 р.
Живе і працює у Києві.

Жанна Кадирова
Народилася у м. Бровари Київської обл. у 1981 р.
Живе і працює у Києві.

Микола Рідний
Народився у Харкові у 1985.
Живе і працює у Харкові.

Сергій Жадан
Народився у Старобільску Луганської обл. у 1974 р.
Живе і працює у Харкові. 

Анна Звягінцева
Народилася в Дніпропетровську в 1986 р.
Живе і працює у Києві.

Відкрита група:
Юрій Білей, Антон Варга, Павло Ковач, Станіслав Туріна.
Група була заснована у 2012 році у Львові.
Члени групи живуть і працюють у Львові, Мукачеві та Нью-Йорку (США).

Куратор - Бйорн Гельдхоф
Народився у Бельгії у 1979.
З 2009 року живе у Києві, працює заступником арт-директора PinchukArtCentre.

 

PinchukArtCentre

PinchukArtCentre – провідна міжнародна арт-інституція, один із найбільших і динамічних приватних центрів сучасного мистецтва в Центральній і Східній Європі. Метою PinchukArtCentre, одного із проектів Фонду Віктора Пінчука, є підтримка художньої освіти, творчості та розвитку сучасного мистецтва в Україні та світі. Арт-центр надає постійну підтримку культурному розвитку і модернізації українського мистецтва та суспільства і робить значний внесок в культурний діалог між Сходом і Заходом, між національною ідентичністю та міжнародними викликами.

У числі останніх експозицій, представлених в арт-центрі: персональні виставки Джеффа Уолла, Гарі Хьюма, Олафура Еліассона, Кендіс Брайтц, Даміана Ортеги, Сергія Браткова, Субодха Гупти, Деміена Хьорста, Аніша Капура, Тоні Оурслера, братів Чепменів та інших. PinchukArtCentre заснував Премії для підтримки українських та міжнародних молодих митців віком до 35 років.

Вперше виставковий проект, як приватну ініціативу Віктора Пінчука, було представлено у Венеції в 2005 році. У 2007 і 2009 рр. PinchukArtCentre став офіційним організатором Національних павільйонів України на 52-й та 53-й Міжнародних виставках мистецтв у Венеції – La Biennale di Venezia, а також представив виставки «The Future Generation Art Prize @ Venice» в рамках офіційних паралельних програм Венеційської бієнале у 2011 і 2013 роках відповідно.

Офіційний веб-сайт: pinchukartcentre.org

 

Фонд Віктора Пінчука

Фонд був створений в 2006 році бізнесменом і громадським діячем Віктором Пінчуком. Це найбільша незалежна приватна міжнародна благодійна організація, що базується в Україні. Метою Фонду є надання новим поколінням можливості стати творцями майбутніх змін. Для її реалізації розробляються проекти та будується партнерство, як в самій Україні, так і поза її межами.

Фонд інвестує у трьох основних напрямках:
-  інвестиції у людину, аби примножити людський капітал;
-  інвестиції у суспільство, аби покращити рівень соціальної взаємодії;
-  інвестиції у світ, аби сприяти поглибленню всесвітньої інтеграції.

Більше інформації на pinchukfund.org

 

Контакти для запитів ЗМІ:
Тел.: +38 044 494-1148
E-mail: [email protected]

 
Запити загального характеру:
Тел.: +38 044 590-0858
E-mail: [email protected]