Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
Години відвідування

Вівторок — Неділя з 12:00 до 21:00
Понеділок — вихідний
Вхід вільний

ГоловнаПодії та календарАрхів подійArtist Talk Романа Пятковки "Інтимне в статусі твора мистецтва"

Artist Talk Романа Пятковки "Інтимне в статусі твора мистецтва"

28 жовтня 2017

28 жовтня, о 15:00, фотохудожник Роман Пятковка прочитає лекцію «Інтимне в статусі твора мистецтва» про тілесність і сексуальність в своїх творах. Подія відбувається в рамках публічної програми до виставки «Анонімне суспільство» у PinchukArtCentre.

Лекція відбудеться на 6-му поверсі PinchukArtCentre. Участь безкоштовна. Реєстрація обов’язкова.

Разом із лектором учасники спробують вияснити як оголене тіло може апелювати одночасно до сексуального та ідеологічному дискурсів, чи можна переорієнтуватись з емоційного сприйняття сексуальної фотографії до її аналізу та чи стало приватне характерним маркером фотографів харківської школи. Для прикладу в рамках події буде проведено ілюстративний аналіз характерних рис візуальної мови і художніх практик автора.

Публічна програма до виставки «Анонімне суспільство»

1.11 – Кураторська екскурсія виставкою "Анонімне суспільство" з Тетяною Кочубінською. Реєстрація.
2.11 – Artist talk з Анною Звягінцевою. Реєстрація.

Роман Пятковка народився в 1955 році в місті Харків, де живе і працює донині. Учителем і наставником для Романа Пятковки став Борис Михайлов. Виставкова діяльність Романа почалася з 1989 року, в тому ж році він стає членом Національної спілки фотохудожників України. У творчій біографії художника більше 80 персональних і колективних виставок в Україні та за кордоном. Його роботи знаходяться в приватних і музейних колекціях, наприклад таких як: Музей фотографічних колекцій і Державний Центр сучасного мистецтва (Москва, Росія), в Museum Ken Damy (Бреше, Італія), ARTOTHEK (Нюрнберг, Німеччина), Museum of Contemporary Photography (Чикаго, США) і ін.