Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
Години відвідування

Вівторок — Неділя з 12:00 до 21:00
Понеділок — вихідний
Вхід вільний

ГоловнаПодії та календарАрхів подійЛекція Катерини Радченко «Вернакулярна фотографія: сексуальність, політика, соціум»

Лекція Катерини Радченко «Вернакулярна фотографія: сексуальність, політика, соціум»

7 грудня 2017

У четвер, 7 грудня, о 19:00, відбудеться зустріч з куратором та фотографом Катериною Радченко в рамках публічної програми до виставки «Анонімне суспільство» у PinchukArtCentre. 

Лекція відбудеться на 6-му поверсі PinchukArtCentre. Участь безкоштовна. Реєстрація обов’язкова.

Протягом події лекторка розкаже про феномен тілесності в мистецтві та фотографії, а саме яку роль відіграє тіло в соціо-культурному контексті, та яким чином прослідкувати це в побутовій фотографії.

Катерина Радченко розглядає фотографію як альтернативне медіа для розповідей історій та можливість візуалізації проблеми. Фотографка працює з технікою коллаж, фото інсталяціями та інтервенціями в публічний простір. З 2015 року - директор та засновник міжнародного фестивалю Одеса//Батумі Фото дні. З 2009 року керівник Громадської організації "Мистецькі Мандри" (Одеса).

Публічна програма, як і виставка «Анонімне суспільство», через серію різних за форматом подій буде присвячена виявленню особистісного у протистоянні з суспільним, а також дотичним питанням інтимного та публічного. Кожна подія покликана вивести на перший план індивідуальність, оприявнити її голос в анонімному полі соціально-політичній дійсності. Лекції, зустрічі та обговорення робіт, представлених в рамках виставки, торкнуться в тому числі й особистих спогадів та інтимних переживань художників.

Розклад публічної програми:

13 грудня, 19:00
Лекція Василя Жаркова «Суспільний договір: анонімність і суб'єктність»

14 грудня, 19:00
Лекція Тетяни Павлової «Архів анонімного суспільства у дзеркалі українського художника»

21 грудня, 19:00
Artist talk з Оксаною Чепелик «Критичне мистецтво і новітні технології в колізіях часопростору»