Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
Години відвідування

Вівторок — Неділя з 12:00 до 21:00
Понеділок — вихідний
Вхід вільний

ГоловнаПодії та календарАрхів подійЗнайомство з Дослідницькою платформою PinchukArtCentre

Знайомство з Дослідницькою платформою PinchukArtCentre

5 грудня 2017

У вівторок, 5 грудня, о 19:00 команда Дослідницької платформи РinchukАrtСentre запрошує на неформальну зустріч, впродовж якої розповість про результати роботи за майже два роки існування проекту, мету його створення та основні завдання, що перед ним стоять.

Зустріч відбудеться на 4-му поверсі PinchukArtCentre. Участь безкоштовна. Реєстрація обов’язкова.

Куратор Дослідницької платформи Тетяна Кочубінська на прикладі виставки «Анонімне Суспільство», що наразі представлена у PinchukArtCentre, пояснить, яким чином робота з архівом та дослідженнями трансформується у виставку.

Крім того, мова піде про труднощі та виклики, що постають у процесі формування архіву сучасного українського мистецтва. Усі бажаючі зможуть познайомитись із командою дослідників та поставити їм будь-які запитання.

Учасники розмови: Ганна Васик, Тетяна Жмурко, Тетяна Кочубінська, Ксенія Малих, Ілона Таміліна, Катерина Яковленко. Модератор: Дорошенко Костянтин.

Дослідницька платформа була заснована PinchukArtCentre у 2016 році. Це відкрита платформу  для інтелектуальних пошуків, досліджень та дискурсної роботи, метою якої є створення живого архіву українського мистецтва від початку 80-х років до сьогодні. Доступна для всіх, Дослідницька платформа – це передовий проект, метою якого є зберегти, каталогізувати і переосмислити історичну інформацію, яка має вирішальне значення для критичної рефлексії щодо української ідентичності сьогоднішнього і завтрашнього дня.

Виставкова практика Дослідницької платформи передбачає три основні напрямки: виставки, основані на дослідницькій діяльності; демонстрація робіт з Колекції арт-центру; програма «PAC-UA Переосмислення» - інвестиції у створення нових робіт молодих художників.