Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
Години відвідування

Вівторок — Неділя з 12:00 до 21:00
Понеділок — вихідний
Вхід вільний

ГоловнаПодії та календарАрхів подійПоказ фільму «Китайські ван гоги» режисерів Юй Хайбо та Юй Тянкі в рамках фільмової програми «Обережно: крихке?»

Показ фільму «Китайські ван гоги» режисерів Юй Хайбо та Юй Тянкі в рамках фільмової програми «Обережно: крихке?»

12 грудня 2017

У вівторок, 12 грудня, о 19:00 відбудеться показ фільму «Китайські ван гоги» режисерів Юй Хайбо та Юй Тянкі в рамках фільмової програми PinchukArtCentre та Docudays UA «Обережно: крихке?». Вхід безкоштовний, реєстрація обов’язкова.

Фільм цікавий не лише як ексцентричний стик реалій китайських робітників 21-го століття та нідерландського маестро 19-го століття. Ця картина – іронічне свідчення пастки, у якій опинилася актуальна елітарна арт-сцена, де тендітна риторика б'ється об берег капіталізму. Поки її носії та головні фігури продають свої роботи на аукціоні Sotheby's за сотні мільйонів доларів, праця «безликих» художників постколоніального світу оцінюється європейськими замовниками куди скромніше.

У цьому злободенному документі Юй Хайбо і Юй Тянкі Кікі та відомих проектах представленого на виставці китайського художника Ай Вейвея нарешті свої обличчя віднаходить китайські роботяги, які зважилися на відважний стрибок – у нідерландський Ермітаж. Наївна любов до великого завмирає в подиві. Тут, на жвавих туристами вуличках амстердамських галерей, шанується лише одне мистецтво – вміння вигідно продати.

Після перегляду відбудеться обговорення фільму за участі запрошеної експертки Світлани Призинчук, сходознавці та мистецтвознавці. Модератор: Вікторія Лещенко, програмна координатора Docudays UA. Детальніше про фільм.

Показ відбувається в рамках фільмової програми PinchukArtCentre «Обережно: крихке?» у партнерстві з Docudays UA. Серія фільмів – це, насамперед, спроба відчути вразливість виставки «Крихкий стан», наразі представленої в арт-центрі, яка, здавалося б, сама рефлексує над різними визначеннями цього поняття.

Календар подій:

Вівторок, 19 грудня, 19:00
Показ фільму Ама-Сан (2016) режисерка Клаудія Варежао
Модерує Дар`я Бассель

Вівторок, 26 грудня, 19:00
Показ фільму Повзучий сад (2014) режисери Тім Ґребгем та Джаспер Шарп
Модерує Ольга Бірзул