Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
Години відвідування

Вівторок — Неділя з 12:00 до 21:00
Понеділок — вихідний
Вхід вільний

ГоловнаПодії та календарАрхів подійПоказ фільму «Повзучий сад» режисерів Тіма Ґребгема та Джаспера Шарпа в рамках фільмової програми «Обережно: крихке?»

Показ фільму «Повзучий сад» режисерів Тіма Ґребгема та Джаспера Шарпа в рамках фільмової програми «Обережно: крихке?»

26 грудня 2017

У вівторок, 26 грудня, о 19:00 відбудеться показ фільму «Повзучий сад» режисерів Тіма Ґребгема та Джаспера Шарпа в рамках фільмової програми PinchukArtCentre та Docudays UA «Обережно: крихке?». Вхід безкоштовний, реєстрація обов’язкова.

Сьогодні по всьому світу входять в моду повзучі слизовики. Це дивний каплеподібний організм, що складається з однієї гігантської клітини. Ним зачаровуються художники, дизайнери, філософи й антропологи, сенсаційні відкриття у сфері мікології захоплюють масову свідомість, а мікологи стають зірками TEDа та аналогічних популістських майданчиків. Уявіть, що ви могли б тимчасово злитися з кимось, отримати знання цієї людини, а потім відділитися, щоб знову стати окремою істотою. У міксоміцетів, насправді, так і відбувається. Поки відомі вчені впевнено заявляють, що саме це царство врятує планету від екологічної катастрофи, мас-медіа б'є на сполох: слизовики занапастять нашу цивілізацію.

Найцікавіше, що ще три роки тому теорії, озвучені в цьому артистичному наукполі, належали, радше, до світу наукової фантастики й невгамовних експериментаторів на зразок Джима О'Рурка із Sonic Youth, який написав саундтрек для «Повзучого саду». З огляду на результати останніх досліджень слизовиків, людина, як і раніше, залишається вкрай незахищеною перед своїм уявленням про природу. Про що, зокрема, розмірковує у своїй роботі й Дем’єн Хьорст «Сьогодні є, завтра немає».

Модератор зустрічі: Ольга Бірзул, програмна координатора Docudays UA. Детальніше про фільм.

Показ відбувається в рамках фільмової програми PinchukArtCentre «Обережно: крихке?» у партнерстві з Docudays UA. Серія фільмів – це, насамперед, спроба відчути вразливість виставки «Крихкий стан», наразі представленої в арт-центрі, яка, здавалося б, сама рефлексує над різними визначеннями цього поняття.

Календар подій:

Вівторок, 12 грудня, 19:00
«Китайські ван гоги» (режисери Юй Хайбо та Юй Тянкі)

Вівторок, 19 грудня, 19:00
«Ама-Сан» (режисерка Клаудія Варежао)

Вівторок, 26 грудня, 19:00
«Повзучий сад» (режисери Тім Ґребгем та Джаспер Шарп)