Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
Години відвідування

Вівторок — Неділя з 12:00 до 21:00
Понеділок — вихідний
Вхід вільний

ГоловнаПодії та календарАрхів подійАрт-співучасники: artist talk Романа Хімея та Яреми Малащука

Арт-співучасники: artist talk Романа Хімея та Яреми Малащука

3 травня 2018

У четвер, 3 травня, о 19:00 запрошуємо на artist talk з володарями другої спецільної Премії PinchukArtCentre 2018 Романа Хімея та Яреми Малащука. Під час зустрічі художники приділять увагу зв‘язку між кінематографом та мистецтвом в галереях, а також розкажуть про історію створення фільму «На кого ти нас покидаєш, батьку наш!»: підготовку сценарію, зйомки та монтажний період.

Подія відбудеться на 4-му поверсі біля входу в простір роботи художників.

Участь безкоштовна. Реєстрація.

Назва роботи Яреми Малашука та Романа Хімея «На кого ти нас покидаєш, батьку наш?» цитує рядок із хорової партії «Народу» першої картини прологу опери Модеста Мусоргського «Борис Годунов». Саме образ «народу» є ключовою темою фільму. Його головними героями є хористи Чернігівської обласної філармонії, які приходять на роботу. Художники зобразили їхні робочі будні, час перед репетицією. Камера слідкує за діями, вихоплюючи окремі буденні сцени, які більше нагадують монотонне життя роботи заводу. Це враження підсилює дзвінок, що час від часу лунає впродовж фільму.

У фінальній сцені фільму герої ніби сповідуються, співаючи разом хорову партію опери. Звернення до «послання» минулого проектується на сьогоднішню політичну реальність, демонструючи, в яких «декораціях» сьогодні перебуває країна, а сам фільм пропонує критичний погляд на вічний образ знедоленого народу.