Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
ГоловнаВиставкиМинулі виставкиFuture Generation Art Prize @ Venice 2011

Виставки

Future Generation Art Prize @ Venice 2011
1 червня 2011 - 7 серпня 2011

Future Generation Art Prize @ Venice – український проект-учасник офіційної паралельної програми 54-ої Міжнародної мистецької виставки у Венеції La Biennale di Venezia

PinchukArtCentre та Фонд Віктора Пінчука мають честь представити виставку “The Future Generation Art Prize @ Venice” за участі 19 художників з 18 країн, які стали кандидатами на здобуття першої міжнародної мистецької премії.

Виставка — проект-учасник офіційної паралельної програми (Collateral events) 54-ї Венеційської бієнале La Biennale di Venezia — буде проходити в Палаццо Пападополі (Palazzo Papadopoli) з 4 червня до 7 серпня 2011 року. Графік роботи: з 10:00 до 18:00 щодня, окрім понеділка.

Дивитися фотогалереї Future Generation Art Prize @ Venice

Завантажити прес-реліз, біографії художників та перелік робіт

Експозиція представляє 19 проектів незалежних митців, включно з переможцями Сінтією Марселле (володарка головної премії Future Generation Art Prize 2010), Мірча Ніколае (володар спеціальної премії Future Generation Art Prize 2010) та Артемом Волокітіним – першим переможцем національної Премії PinchukArtCentre 2009. Цей складний і динамічний погляд нового покоління художників стане важливим доповненням до 54-ї Венеційської бієнале “ILLUMInations”, яка вже самою своєю назвою наголошує на важливості глобальних мистецьких перетворень. «Future Generation Art Prize @ Venice» є втіленням прогресивного мислення. З усіх груп робіт, котрі будуть представлені на виставці, 13 були створені спеціально для участі в Future Generation Art Prize, а 7 – будуть представлені в Венеції вперше.

Митці, роботи яких представлені на виставці: Зіяд Антар, Ліван; Фікрет Атай, Туреччина; Чао Фей, Китай; Керен Сіттер, Ізраїль; Наталі Дюрберг, Швеція; Ніколас Глобо, Південна Африка; Клеменс Холлерер, Австрія; Руно Лаґомарсіно, Швеція; Сінтія Марселле, Бразилія; Мірча Ніколае, Румунія; Рубен Очоа, США; Вільфредо Пріето, Куба; Катеріна Шеда, Чехія; Гідо ван дер Верве, Нідерланди; Ніко Вашелларі, Італія; Йорінде Фокт, Німеччина; Артем Волокітін, Україна; Емілі Уорділл, Великобританія; Гектор Замора, Мексика.

Організована PinchukArtCentre, Future Generation Art Prize являється першою міжнародною премією, яка має за мету відкривати нові імена в світі мистецтва та надавати довгострокову підтримку наступному поколінню художників. Ця премія – важливий внесок у справу залучення молодих митців до відкритої участі в динамічному культурному розвиткові суспільств а період глобальних змін.

«У світі сьогодні проходить Велика Інтелектуальна Революція», - сказав Віктор Пінчук. «Вона дає нам можливість мислити принципово по-новому, вона штовхає нас вперед на шляхи, котрі ще кілька років тому неможливо було уявити. Ось чому премія Future Generation Art Prize побудована саме на такому ґрунті - жодних обмежень, окрім вікових. Результат, який вилився у цю виставку - це таланти і погляди звідусюди. Це ті, на кого ми чекаємо сьогодні, завтра і завжди. І це завжди ті, хто у пошуку і прагне творити».

Арт-премія Future Generation Art Prize є важливим внеском Фонду Віктора Пінчука у розвиток  молодого покоління художників та створення нових творів мистецтва. Головний приз у розмірі $ 100 000 присуджується міжнародним журі (US $ 60000 готівкою / US $ 40000 інвестиція у  створення нових робіт), яке також має право присуджувати до $ 20 000 у якості спеціальних премій. 

Премія також направлена на постійне заохочення нових талантів, зокрема через прихильність видатних Патронів Премії: Андреаса Гурскі, Деміена Хьорста, Джеффа Кунса і Такаші Муракамі, які виступають у якості членів поважної міжнародної Ради.

Премія, вручення якої відбувається раз на два роки, пропонує участь у конкурсі представникам міжнародної спільноти шляхом демократичної процедури подання заявок  через Інтернет. Всі художники віком до 35 років мають право брати участь у конкурсі, без будь-яких обмежень щодо їх статі, національності, расової належності чи художніх засобів зображення. Шорт-лист номінантів на премію відбирається міжнародною Відбірковою комісією. 

У 2010 році члени Відбіркової комісії, до складу якої увійшли 7 експертів світового масштабу, відібрали 20 учасників з більш ніж 6 000 заявок, отриманих від молодих митців, що проживають у 125 країнах. Двадцять першим номінантом на отримання премії Future Generation Art Prize став Артем Волокітін – перший переможець Премії PinchukArtCentre 2009 (загальнонаціональної премії у сфері сучасного мистецтва для молодих українських художників до 35 років). Виставка учасників шорт-листа проходила в PinchukArtCentre з 30 жовтня 2010 року до 9 січня 2011 року.

Комісар проекту “The Future Generation Art Prize @ Venice” - Екхард Шнайдер, куратор - Бйорн Гельдхоф.

Прийом заявок для участі в конкурсі на отримання премії Future Generation Art Prize 2012 розпочнеться в режимі online 16 січня 2012 року на офіційному сайті Премії futuregenerationartprize.org

Адреса:
Palazzo Papadopoli (причал річкового трамваю San Silvestro)
San Polo, 1364
30125 Венеція, Італія

Palazzo Papadopoli на мапі

Palazzo Papadopoli на мапі

Інформація про художників-учасників проекту: