Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
ГоловнаВиставкиМинулі виставкиПерсональна виставка Гарі Х'юма "Краcа"

Виставки

Персональна виставка Гарі Х'юма "Краcа"
4 лютого 2012 - 1 квітня 2012
Газета
PinchukArtCentre 2012

PinchukArtCentre представляє першу в Східній Європі персональну виставку британського художника Гарі Х’юма. Експозиція під назвою «Краса» включає в себе більше 60 картин і скульптур.

Живопис Гарі Х’юма часто спокушає своєю красою. Х’юм почав свою художню практику зі знаменитих "door paintings" («картини на дверях»), що представляють собою лікарняні двері в натуральну величину, над якими він працював з 1980-х до 1993 року. Пізніше художник зайнявся дослідженням теми людського тіла, портрета, природи, птахів, квітів і т.д. За допомогою глянцевої побутової фарби на алюмінієвих листах він створює прохолодні і гладкі кольорові поля з виразною поверхнею. В цілому, для творчості Х’юма характерний унікальний вибір матеріалів, а також стратегія, яка полягає в тому, що художник відштовхується від конкретного зображення, яке після закінчення тривалого процесу перетворення в абстрактну форму, рідко простежується у закінченій роботі.

Екхард Шнайдер, Генеральний директор PinchukArtCentre: «Гарі Хьюм – це  художник, який відображає Красу найчуттєвішим способом, наділяючи людину і природу барвами і формами. Його виставка - чудовий погляд на новий світ».

Виставка в PinchukArtCentre пропонує цілісний погляд на Гарі Х’юма як художника, який знаходиться в напруженому силовому полі між красою і концептуальністю. У рамках експозиції об'єднані знакові роботи раннього періоду з нещодавно створеними групами творів, такими як «Веселка», «Тривога і кінь», а також нові картини і скульптури, зокрема, серія «Бікіні», які раніше ніде не експонувалися.

Експозиція розташована на 4-му поверсі арт-центру і відкрита для відвідувачів з 4 лютого до 1 квітня 2012 року. Режим роботи: вівторок - неділя з 12:00 до 21:00. Вхід вільний.