Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
ГоловнаВиставкиМинулі виставки«Трансфер»: персональна виставка Моніки Завадскі

Виставки

«Трансфер»: персональна виставка Моніки Завадскі
28 серпня 2012 - 2 вересня 2012

28 серпня - 2 вересня 2012
Працює щоденно, крім понеділка, з 12:00 до 21:00.
Вхід вільний.

PinchukArtCentre представляє першу тижневу персональну виставку в рамках програми «Трансфер» - «Людина на двох гойдалках» Моніки Завадскі. «Трансфер» являє собою програму обміну, яка популяризує та підтримує нове покоління українських митців за кордоном, а також пропонує динамічний погляд на молоде польське мистецтво в Україні. Програма реалізується спільно з Центром сучасного мистецтва «Замок Уяздовський» (Варшава, Польща).

Моніка Завадскі створює скульптури, живопис та відео простих графічних форм, укорінених у формалістських стратегіях дизайну. Однією з принципових тем для неї є ідея сконструйованих ідентичностей, які художниця «перекладає» в універсальні форми.

Серед експонатів виставки - три нові роботи: скульптура «Людина на двох гойдалках», яка демонструватиметься в діалозі з двома відео з проекту Завадскі «Будь-хто»; спеціально створена для арт-центру мураль, а також звуковий твір, що представляє собою інтерв'ю автора і Марії Ланько.

Бйорн Гельдхоф, арт-менеджер PinchukArtCentre, куратор виставки: «Завадскі створює мову, у якій поєднуються графічні стратегії з глибоким дослідженням формування культурної та особистої самобутності. За допомогою нових творів, представлених на виставці, художниця робить новий крок, комбінуючи різні медіа для створення складного багатовимірного дискурсу».

Учасниця «Кураторської платформи» PinchukArtCentre Марія Ланько є організатором та спів-куратором виставки. Експозиція розташована на 5-му поверсі арт-центру в просторі PAC-UA і триватиме з 28 серпня до 2 вересня 2012 року.