Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng

Автори

Зіяд Антар

Зіяд Антар нар. 1978 р. в м. Саіда, Ліван. Наразі він живе і працює в Парижі і Берліні. Після отримання ступеня з сільськогосподарського машинобудування в 2001, він почав працювати з фото і відео. В 2002 Антар зняв свій перший документальний фільм про французького фотографа Жан-Люка Мулена і з того часу зняв ще кілька документальних стрічок для арабської служби новин «al-Arabiya». Без відвертої політизованості, Антар часто досліджує світ, позначений війною та насиллям.

Через кіно та фотографію Антар зображує Ліван сьогодення. Культурні, політичні та економічні зрушення займають центральне місце в його творчості, оголюючи порожнечу, що залишилася після недавньої війни. В Terres de pomme de terre Антар роздумує про глобалізовані економічні рухи, що визначають регіональну ідентичність через дослідження виробництва картоплі у Лівані у порівнянні з ситуацією в Європі. Він використовує візуальну мову, тісно пов’язану з документальним жанром, де в центрі не окремі особистості та їхні історії, а загальні теми, що дозволяє глядачеві подивитись на цю проблему в більш абстрактному ключі.

В РАС Антар представить роботи Terres de pomme de terre разом з новою версією фільму, що вперше демонструватиметься у своєму початковому форматі – 16 мм.