Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
ГоловнаВиставкиАвториРуно Лаґомарсіно

Автори

Руно Лаґомарсіно

Руно Лаґомарсіно нар. 1977 р. в Лунді, Швеція, і нині проживає в Мальме. Після вивчення мистецтва в Academy of Fine Art Valand, Ґетеборг, та MalmỚ Art Academy, він отримав ступінь магістра образотворчого мистецтва в 2003. В 2006 Лаґомарсіно отримав резиденцію IASPIS в Стамбулі та в 2007–2008 він брав участь Whitney Independent Study Program, Нью-Йорк.

Роботи Руно Лаґомарсіно складаються з документальних елементів, що витворюють думки довкола нашого історичного, політичного та географічного контексту, який він самотужки постійно реконтекстуалізує. Його інтерес до Нового і Старого спричинений певним релятивізмом, який створює концептуальну оповідь, що дає йому змогу мистецького та філософського переосмислення історичних фактів. У своїй інсталяції для РАС Лаґомарсіно поєднує різноманітні елементи, які всі стосуються однієї центральної теми, Горизонту: «Повернутися до Горизонту – це нагадати собі про факт, що ми не можемо створювати світи, ми не можемо уявляти краще майбутнє, ми не можемо створити «новий образ людини», допоки ми не дійдемо згоди з непогамовними потребами світу, який ми вже створили».

В РАС Лагомарсино представляє нову групу робіт, які досліджують тему Горизонту, розробляючи свою власну мистецьку позицію крізь поєднання філософського та історичного підгрунтя.