Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
ГоловнаВиставкиАвториГідо ван дер Верве

Автори

Гідо ван дер Верве

Гідо ван дер Верве нар. 1977 в Папендрехті, Голландія. Він виростав, займаючись класичною музикою, проте після навчання музиці, промисловому дизайну, класичній археології та російській мові, він вступив в Gerrit Rietveld Academie, Амстердам, щоб вивчати аудіовізуальні мистецтва. Ван дер Верве живе і працює в Хассі, Фінляндія, та Амстердамі, Голландія. Він був резидентом в International Studio та Curatorial Program, Нью-Йорк. У 2005 він був номінований на Prix de Rome, у 2008 він отримав грант від F.C.A., Нью-Йорк, а в 2010 отримав Prix International d’Art Contemporain від Foundation Prince Pierre de Monaco.

Гідо ван дер Верве – митець, кінематографіст, музикант і композитор, що звертається повсякчас до головних тем життя. У своїх фільмах він використовує візуальну мову, занурену у відчуття піднесеного, і його музика акомпанує образам меланхолійним настроєм. Уся композиція нагадує нам про романтичний період у мистецтві з його захопленням безкінечністю, що відкривається, коли зустрічаєшся з природою. Друга тема у творчості Гідо ван дер Верве знаходиться у прямій конфронтації з думкою. Незліченні можливості математики (а, отже, музики і шахів) настільки широкі, що ідея сама по собі робить час німим і показує нікчемність людини. Творчість ван дер Верве стає досвідом споглядання, в якому ідеї самотності і утопічних відкриттів завжди посідають центральне місце.

В РАС Гідо ван дер Верве поєднує три фільми, включно з новим – Номер 12, комплексна робота, що комбінує різні провідні теми його творчості.