Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng

Автори

Тала Мадані

Тала Мадані народилася у 1981 р. в Тегерані, Іран. Живе і працює в Лос-Анджелесі. В 2003 р. Мадані здобула ступінь бакалавра візуальних мистецтв в Oregon State University. В 2006 р. вона отримала ступінь магістра живопису у Yale University School of Art і стипендію з візуального мистецтва у Fine Arts Work Centre, Провінстаун. Роботи Мадані були широко представлені на важливих групових виставках, зокрема на 6-й Ліверпульській бієнале та в P.S.1 Contemporary Art Centre, Нью-Йорк, в 2010 р. В лютому 2013 р. в Moderna Museet, Мальмьо, відбудеться її персональна виставка. 

Здебільшого на своїх картинах Тала Мадані змальовує чоловіків з Середнього Сходу, які зображують гомоеротичні сексуальні стосунки, тортури й приниження. Повні гумору та іронії, її картини наважуються на конфронтаційний дискурс у системі культури. Мадані сама називає це захопленням феноменом чоловіка. Її живописний стиль брутальний, з насиченими кольорами і лише найбільш необхідними формами. Її масштабні роботи створюють відчуття просторовості всередині абстракції, рефлексуючи про «масову поведінку». Роботи меншого формату зосереджуються на «приватній поведінці» і їх простіше прочитувати як маленькі історії.

Переглянути роботи та відеопрофайл художника

Для PinchukArtCentre Мадані створила три великоформатні полотна, поєднавши їх із серією анімаційних фільмів, в яких оживають теми її картин.