Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
ГоловнаВиставкиАвториАгнєшка Польска

Автори

Агнєшка Польска

Агнєшка Польска народилася у 1985 р. в Любліні, Польща. Живе і працює в Берліні та Кракові. Польска закінчила Academy of Fine Arts в Кракові та Universität der Künste, Берлін. Спершу її роботи були представлені у Кракові в 2007 р. Згодом вона брала участь у групових виставках в KW Institute for Contemporary Art, Берлін, в 2010 р., 2011 р., а також в Tate Modern, London, в 2012 р. Польска отримала Гран-прі Geppert Award 2011 за відео «Як виконана робота». 

Особлива візуальна мова фільмів Агнєшкі Польскої походить з техніки анімації. Деякі образи буквально запозичені або інспіровані традицією історії мистецтва, в інших випадках – відзняте зображення трансформується засобами анімації. Польска комбінує цей візуальний стиль з дослідженням можливостей наративу, часто фокусуючись на постаті митця, як авторефлексії або данині забутим митцям польського авангарду. Водночас творчість Польскої – це роздуми про соціально-суспільний контекст, який проростає з персоналізованих історій.

Переглянути роботи та відеопрофайл художника

Для PinchukArtCentre Польска створила нову багатоканальну відео-інсталяцію, що балансує між скульптурним компонентом інсталяції та візуальною потужністю її кіномови.