Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
ГоловнаВиставкиАвториВолодимир Воротньов

Автори

Володимир Воротньов

Володимир Воротньов народився в 1979 році в Червонограді. Живе та працює в Києві. Працює з субкультурними кодами, рухаючись із боку графіті та субкультурної графіки в бік концептуального мистецтва і вуличного arte-povera. Серед останніх проектів: персональна виставка у галереї Upominki, Роттердам (2013) та групові виставки у Zamek Ujazdowski, Варшава (2013), ARSENALE 2012, Мистецький Арсенал, Українське Тіло, Центр Візуальної Культури (усе в 2012 році).

Володимир Воротньов розпочав свою мистецьку практику на вулиці, працюючи з графіті. Його роботу зосереджено на картографуванні та демаркації простору для підкреслення дійсних елементів вулиці та створення абстрактних візуальних композицій.

Нещодавні виставки:

2013 – “Українські новини”, ЦСМ «Замок Уяздовський», Варшава, Польща

2012 – “Addicts of Ternopolis DIY”, Тернопіль, Україна

2012 – «Політична критика», журнал,  випуск #4, Центр візуальної культури, Київ

2012 - ARSENALE 2012, Перша київська міжнародна бієнале сучасного мистецтва, головний проект, Київ

2012 – “Проєкт на Самсоні”, програма “Пошук” ФЦСМ, Київ

У своєму дослідженні Воротньов вивчає те, що називає «мовою вулиці», і в рамках свого проекту для виставки 20 номінантів Премії PinchukArtCentre 2013  переносить її до інституційного контексту. Він створює постановочну вуличну ситуацію всередині галерейного простору за допомогою серії знайдених вуличних об’єктів, кожен із яких знизу пофарбовано білим. Цією роботою митець відсилає до української традиції фарбувати дерева та вуличні бордюри в білий на знак приходу весни та очікування літа.