Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng

Автори

Даніїл Галкін

Даніїл Галкін народився в 1985 році у Дніпропетровську, де живе і працює дотепер. Після отримання ступенів у Театрально-мистецькому коледжі й Академії будівництва та архітектури працює у складі експериментально-мистецької групи 2222, яку було номіновано на Премію Кандинського у 2013 році. Галкін виборов Гран-прі конкурсу МУХІ-2011 та номінувався на Премію PinchukArtCentre Prize в 2011 і Премію Курьохіна в 2012 роках.

Даніїл Галкін заснував одноособовий колектив 2222 для репрезентації власної загальної мистецької практики. Кожна з двійок представляє міністерства (Міністерство Миру, Духовності, Здоров’я та Любові), які митець перетворює на серію інсталяцій, відео та інтервенцій.

Нещодавні виставки:

2013 – групова виставка номінантів Премії Курьохіна 2012, KURYOKHIN CENTER, Санкт-Петербург, Росія

2013 – «Ero's Error », Галерея Ілько, Ужгород

2013 – «БДСМ-2222», Щербенко Арт Центр, Київ

2012 – «Художники малюють», куратор Євген Карась, Галерея Карась, Київ

На виставці 20-ти номінантів Премії PinchukArtCentre 2013 Галкін демонструє «Турнікет» – нову роботу, побудовану спеціально для виставки з численних турнікетів, яка змушує публіку просуватися крізь систему проходів. Рух відвідувачів підкоряється регульованому спрямуванню, з визначеним обмеженням швидкості, що дозволяє проходити по одному. Таким чином, Галкін створює безглузду системну карусель, яка відсилає до шедевру Кафки «Процес».