Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng

Автори

Добриня Іванов

Добриня Іванов народився у 1987 році в Києві, де живе і працює дотепер. Навчався у студії живописця Олександра Бабака, але зараз працює у більшості зі скульптурою та інсталяціями. З 2009 року – учасник програми Генофонд для молодих українських митців, організованої арт-центром «Я Галерея» у Києві. У 2011 році брав участь у проекті Genofond Pinakothek у Titanikas Exhibition Halls при Вільнюській Академії мистецтв та інших виставках. У 2013 був номінований на Henkel Art.Award та став учасником резиденції Kyiv Air.

Добриня Іванов збирає реальні та вигадані оповіді, пов’язані зі знайденими об’єктами. Поєднуючи їх, він розвиває сюжет навколо ідеї «правди» і «неправди». У сьогоднішній мистецькій практиці Добрині ці «наративи правди та неправди» стають частиною питання до власних мистецьких підходів.

Нещодавні виставки:

2013 – “Інтроверсія”, ЦСМ M-17, куратор Ксенія Малих, Київ

2012 – ГОГОЛЬFEST, Neofolk Project, Київ

2012 – “Ретроспектива”, Project Space, Київ

2012 – “Kiev Sculpture Project 2012”, куратори доктор Гелен Фебі, Катерина Тейлор, Національний ботанічний сад ім. Гришко, Київ

2012 – ARSENALE 2012, Перша київська міжнародна бієнале сучасного мистецтва, спеціальний проект «Подвійна гра», куратори Олександр Соловйов, Марек Годзієвський, Кая Павелек, Анджей Залеський, Київ

В рамках виставки 20 номінантів Премії PinchukArtCentre 2013 Іванов презентує спеціальний проект, складений із готових та створених об’єктів. Вони витікають із серії розмов, що триватимуть протягом виставки у якості рефлексії над власною методологією митця.