Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
ГоловнаВиставкиАвториГрупа Мельничук-Бурлака

Автори

Група Мельничук-Бурлака

Іван Мельничук та Олександр Бурлака народилися в 1982 році в Києві, Україна, де живуть і працюють досі. Вони архітектори, члени групи «Група предметів», що спеціалізується на документації та вивченні трансформацій міста. Бурлака також є членом кураторської групи «Худрада» та виступав у ролі дослідника для виставки Trespassing Modernities у SALT Galata у Стамбулі. Митці взяли участь у програмі Бергенської Асамблеї 2013.

Іван Мельничук та Олександр Бурлака практикують критичну рефлексію над перетворенням архітектурної спадщини та урбаністичного контексту пострадянського простору на колективну пам'ять та, водночас, стиранням їх із неї. Самі архітектори за освітою, вони досліджують роль, ідеологію та відповідальність сучасного архітектора.

Для виставки 20 номінантів Премії PinchukArtCentre 2013 Мельничук і Бурлака презентують ряд дійсних, незакінчених або утопічних архітектурних проектів з міського контексту Києва. Ці проекти спрямовано на розвиток міста як простору комерції, в якому архітектори втрачають свою відповідальність та працюють лише для задоволення бажання клієнтів. Завершена робота виконує функцію маніфесту відповідальності архітектора перед містом як середовищем існування та спадщиною.