Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
ГоловнаВиставкиМинулі виставки"Blow-up", персональна виставка Арсена Савадова в рамках проекту РАС-UA

Виставки

"Blow-up", персональна виставка Арсена Савадова в рамках проекту РАС-UA
21 травня 2011 - 2 жовтня 2011

В рамках художнього простору РАС-UA 2 PinchukArtCentre представляє персональний проект українського художника Арсена Савадова. Виставка під назвою «Blow-Up» буде відкрита для огляду з 21 травня по 28 серпня 2011 року на 5-му поверсі арт-центру.  

Нова інсталяція Арсена Савадова, створена спеціально для PAC-UA 2, своєю назвою відсилає до фільму італійського режисера Мікеланджело Антоніоні «Blow-Up» («Фотозбільшення») 1966 року. Світ Савадова представлений в PinchukArtCentre – це колаж фотографій зроблених у попередні роки, у тому числі «Книга мертвих», та нові полотна, в яких центральними темами виступають сексуальність та безперервний процес відкриття суті творчої свободи.

До проекту увійшло – у новій інтерпретації – десять відібраних фотографій Арсена Савадова з таких відомих циклів, як: «Ангели», «Книга мертвих», «Караїмський цвинтар», «Донбас-Шоколад», «Колективне червоне», «Кокто», «Марксизм де Сад», «Underground». Окрім того, спеціально для виставки в PinchukArtCentre художник створив дві живописні картини.

Дві дивні скульптури – морська зірка, яка підтримує дах, і ягня з довгою іконографічною історією – зроблені з фіолетового паперу і перегукуються з коротким епізодом з фільму «Blow Up». Папір тримає вкупі колаж Савадова як у прямому, так і в переносному значенні, посилаючись на глибоке прагнення до свободи через сексуальність і дисидентську поведінку.

Арсен Савадов: «Я сприймаю героїв моїх робіт як частину Одіссеї, де всі проекти об’єднані не абстрактним мистецтвом, але ідеєю людства. Це антропологія. Це Леві-Стросс. Мої герої переходять із проекту в проект, як у фільмі Фелліні «Солодке життя», де головний герой, Марчелло Мастроянні, не може знайти себе в цьому житті».

Проект PAC-UA призначений для демонстрації виключно нових робіт українських художників з метою дослідження актуальних мистецьких процесів, що відбуваються в Україні, та націлений на створення потужної і довгострокової співпраці арт-центру з українськими митцями. В рамках PAC-UA PinchukArtCentre презентуватиме динамічну та гнучку програму роботи з українськими художниками,  виставки яких проходитимуть у спеціальному просторі на 5-му поверсі арт-центру протягом одного місяця кожна.

Виставка робіт Арсена Савадова працюватиме з 21 травня по 26 червня з 12:00 до 21:00 кожного дня, крім понеділка. Вхід вільний.