Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
Години відвідування

Вівторок — Неділя з 12:00 до 21:00
Понеділок — вихідний
Вхід вільний

ГоловнаНовиниPinchukArtCentre представить виставку номінантів на здобуття Премії Future Generation Art Prize 2012

PinchukArtCentre представить виставку номінантів на здобуття Премії Future Generation Art Prize 2012

8 жовтня 2012

Паралельно PinchukArtCentre представить персональну виставку Деміена Хьорста, одного з Патронів Премії

PinchukArtCentre представить виставку двадцяти одного номінанта на здобуття премії Future Generation Art Prize 2012 – першої глобальної міжнародної премії для молодих художників віком до 35 років, заснованої Фондом Віктора Пінчука у грудні 2009 року. Виставка фокусується на нових роботах, створених спеціально для арт-центру, та має на меті максимальне розкриття мистецької позиції молодих авторів. Експозиція дозволить скласти уявлення про нові тенденції та напрямки арт-діяльності нового покоління художників.

Виставка проходитиме з 3 листопада 2012 року до 6 січня 2013 року у PinchukArtCentre. Ім’я володаря Головної премії, що складає $100 000, буде визначено та оголошено у Києві 7 грудня 2012 року за рішенням поважного міжнародного журі. 

Водночас PinchukArtCentre представить персональну виставку Деміена Хьорста, одного з патронів Премії Future Generation Art Prize. В рамках своєї нової експозиції, яка гармонійно вписується в контекст другої виставки номінантів Премії, відомий художник представить нові живописні роботи, над якими він працював з літа 2010 року.

Двадцятеро учасників шорт-листа представляють 16 різних країн. Члени Відбіркової комісії, до складу якої увійшли семеро компетентних експертів світового масштабу, відібрали претендентів з більше ніж 4 000 заявок, отриманих від молодих митців з 134 країн.

Двадцять першим номінантом на отримання премії Future Generation Art Prize в 2012 році став Микита Кадан – володар Головної Премії PinchukArtCentre 2011, загальнонаціональної премії у сфері сучасного мистецтва для молодих українських художників до 35 років.

До складу шорт-листа Премії Future Generation Art Prize у 2012 році увійшли наступні художники і колективи: Йонатас де Андраде, 30 (Бразилія), Меріс Анжіолетті, 34 (Італія), Марва Арсаніос, 33 (Ліван), Міколь Ассаель, 33 (Італія), Ебігейл Девілль, 30 (США), Микита Кадан, 29 (Україна), Меіро Коідзумі, 35 (Японія), Андре Комацу, 33 (Бразилія), Ева Котаткова, 29 (Чеська Республіка), Ян Ксін, 26 (Китай), Басім Магді, 34 (Єгипет), Тала Мадані, 30 (Іран), Ахмет Огют, 30 (Туреччина), Амалія Піка, 33 (Аргентина), Агнєшка Польска, 27 (Польща), Емілі Ройсдон, 34 (США), Райане Табет, 28 (Ліван), Орельєн Фроман, 35 (Франція),  Лінетт Ядом-Боакьє, 34 (Великобританія), та дві групи: Жуан Маріе Гусман + Педро Паіва, 33, 34 (Португалія), та  Р.E.П. (Україна).

Екхард Шнайдер, Генеральний директор PinchukArtCentre: «Висока художня якість і глобальність другого конкурсу світової арт-премії демонструє успіх Future Generation Art Prize як довгострокового зобов'язання, даного заради розвитку  нового покоління художників у всьому світі».

До складу міжнародного журі Премії Future Generation Art Prize в 2012 році увійшли: Каролін Христов-Бакарджієв (Німеччина), Анальдо Фаріас (Бразилія), Массіміліано Джіоні (США), Керол Інхуа Лу  (Китай), Ханс Ульріх-Обріст (Великобританія), Екхард Шнайдер (Україна), Ненсі Спектор (США). 

Почесне міжнародне журі обере та оголосить ім’я володаря Головної премії – який отримає $60 000 готівкою та $40 000 у вигляді гранту на створення нових витворів мистецтва – на Церемонії нагородження, яка відбудеться 7 грудня 2012 року в Києві.

Крім того, додаткові $20 000 будуть спрямовані на програми стажування для лауреатів спеціальних Премій (до 5 осіб).

Зображення робіт всіх номінантів на Премію будуть розміщені на веб-сайті Премії, де відвідувачі зможуть проголосувати за переможця в номінації «Приз громадськості».

Години відвідування: 12:00 – 21:00
Щоденно, крім понеділка
Вхід вільний