Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
Години відвідування

Вівторок — Неділя з 12:00 до 21:00
Понеділок — вихідний
Вхід вільний

ГоловнаНовини8 вересня PinchukArtCentre проведе суботню дискусію, присвячену архітектурним експериментам Аніша Капура

8 вересня PinchukArtCentre проведе суботню дискусію, присвячену архітектурним експериментам Аніша Капура

7 вересня 2012

В суботу, 8 вересня, о 15:00 PinchukArtCentre проведе «Суботню дискусію», присвячену вибраним архітектурним експериментам Аніша Капура – як вже реалізованим проектам, так і задумам, представленим у PinchukArtCentre у вигляді моделей та ескізів.

Де пролягає межа між сучасною архітектурою та мистецтвом? Яке місце посідає творчість Капура в процесі розвитку найактуальніших архітектурних ідей? Чи спроможні сучасні технології впровадити у життя архітектурні утопії Капура? Обговорити ці та інші питання відвідувачі арт-центру зможуть під час першої осінньої «Суботньої дискусії».

Гість дискусії - Іван Юнаков, архітектор-дизайнер, провідний архітектор бюро YUNAKOV Architecture/Construction, аспірант Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури. Автор ряду проектів в різних містах України, лауреат низки національних архітектурних премій. Модератором дискусії виступить учасниця Кураторської платформи PinchukArtCentre Лізавета Герман.

Захід розпочнеться о 15:00 на 3-му поверсі в залі з архітектурними моделями Аніша Капура

Дискусія відбудеться в рамках першої персональної виставки художника у Східній Європі, яка знайомить зі спеціальною добіркою найвідоміших робіт митця, а також новими арт-об’єктами, створеними спеціально для PinchukArtCentre.

Експозиція Капура відкрита для огляду з 19 травня по 30 вересня 2012 року та розташована на трьох поверхах арт-центру. Вона супроводжуватиметься інтенсивною освітньою програмою: дискусіями, круглими столами, спеціальними заходами для дітей і родин та ін. Графік проведення заходів доступний на сайті арт-центру.

Виставка в PinchukArtCentre продовжує міжнародну кар’єру Капура, що триває вже 30 років. Окрім численних персональних виставок, митець створив величні інсталяції для Турбінної зали галереї Тейт Модерн (Tate Modern) у рамках серії Unilever, а також для паризького Гран-Пале в рамках проекту «Монумента 2011» («Monumenta 2011»). Він створив скульптури для громадського простору, серед яких «Хмарні ворота» у Мілленніум парку в Чикаго і 10-метрове «Небесне дзеркало», встановлене у Рокфеллер-центрі, Нью-Йорк, у 2006 році, а також у Кенсінгтонському парку Лондона у 2010 році. Крім того, у 2010 році в англійському місті Мідлсбро була відкрита скульптура «Теменос» - перша з серії гігантських робіт, запланованих для встановлення в долині річки Тіз. Його монументальна робота «Орбіта» буде урочисто відкрита у травні 2012 року під час Олімпійських ігор у Лондоні.

Аніш Капур навчався у Hornsey College of Art та Chelsea School of Art. Він швидко здобув міжнародне визнання, представивши Британію на Венеціанській бієнале у 1990 році, де і був нагороджений Premio Duemila. Наступного року митець став володарем Премії Тернера. Ці успіхи сприяли його кар’єрі і відтоді він став одним із найвпливовіших митців сьогодення. У 2011 році Аніш Капур став лауреатом міжнародної мистецької премії японської імператорської сім’ї Premium Imperiale в галузі скульптури.

Детальніше про художника можна дізнатися на вебсайті anishkapoor.com

Зареєстровані учасники заходу допускаються в арт-центр без черги. Для попереднього запису та отримання додаткової інформації, будь ласка, звертайтесь за наступними контактами:

Тел.: +38 044 590-08-58
E-mail: [email protected]