Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
Години відвідування

Вівторок — Неділя з 12:00 до 21:00
Понеділок — вихідний
Вхід вільний

ГоловнаНовиниPinchukArtCentre розпочав прийом заявок на участь в освітній програмі для підлітків «Розуміння музею»

PinchukArtCentre розпочав прийом заявок на участь в освітній програмі для підлітків «Розуміння музею»

12 лютого 2013

PinchukArtCentre розпочав прийом заявок на участь у четвертому циклі занять освітньої програми «Розуміння музею», розробленого фахівцями арт-центру для підлітків віком від 14 до 16 років. Спеціальний курс ознайомить учасників з практиками сучасного мистецтва в контексті роботи фахових інституцій. Він триватиме з 20 лютого по 20 квітня 2013 року. Участь безкоштовна.

Зосередившись на виставках братів Чепменів, Тоні Оурслера та «Колекційна платформа 4: Емоції та технології», представлених у PinchukArtCentre, слухачі дослідять процеси, що передують підготовці експозиції, розглянуть виставку як основу формування музейної комунікації та ознайомляться з музеєм як соціокультурним інститутом та освітнім центром. В рамках занять викладач постійно залучатиме учасників до відкритого діалогу, спонукаючи їх до власного прочитання творів та сприяючи розвитку їхнього креативного мислення.

Курс складається з 7 теоретичних і практичних занять та передбачає участь у зустрічах-дискусіях з мистецтвознавцем, учасницею «Кураторської платформи» PinchukArtCentre Тетяною Кочубінською, та в окремих сесіях-лекціях з художниками Микитою Каданом, Алевтиною Кахідзе та Юрієм Кручаком.

Максимальна кількість учасників – 15 осіб.

Реєстрація на курс відкрита до 18 лютого 2013. Для участі необхідно заповнити анкету учасника програми

В рамках перших трьох циклів занять програми «Розуміння музею» на прикладі виставки Аніша Капура та 21 номінанта Премії Future Generation Art Prize 2012 учасники ознайомились з особливостями підходів до організації тимчасової та постійної експозиції. Крім того, більшість слухачів вперше отримали можливість поспілкуватись з художниками, серед яких: Тиберій Сільваші, Лада Наконечна, Алевтина Кахідзе, Леся Хоменко, Іван Юнаков, Тетяна Горюшина. На завершення курсу кожен учасник провів екскурсії-дискусії, присвячені представленим в арт-центрі роботам.

Освіта – це основа діяльності PinchukArtCentre. Освітня програма надає можливість нашим відвідувачам і суспільству в цілому долучитись до світу мистецтва, навчитись сприймати та відчувати його. Різноплановість освітньої програми обумовлена міжнародним спрямуванням наших виставкових проектів. Освітня платформа PinchukArtCentre запрошує дітей, студентів, митців, родини, школи та університети до відкритого діалогу, а також до участі в екскурсіях і дискусіях, приурочених сучасному мистецтву та виставковим проектам PinchukArtCentre.