Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
Години відвідування

Вівторок — Неділя з 12:00 до 21:00
Понеділок — вихідний
Вхід вільний

ГоловнаНовиниПрограма подій в PinchukArtCentre

Програма подій в PinchukArtCentre

3 квітня 2013

Заняття для дітей «Світло і тінь в об’єктиві фотоапарату» в рамках програми «Оглядаємо – Розмовляємо»

У суботу, 6 квітня, о 14:00 PinchukArtCentre запрошує дітей віком від 10 до 12 років взяти участь у занятті на тему «Світло і тінь в об’єктиві фотоапарату» в рамках освітньої програми  «Оглядаємо – Розмовляємо». Це четверта зустріч в рамках циклу «Відкрий світ сучасного мистецтва», метою якого є навчити юних відвідувачів самостійно досліджувати та розуміти твори сучасного мистецтва.

Це заняття стане подорожжю-дослідженням для юних учасників. Дітям запропонують відчути себе мисливцями за невловимими явищами світла і тіні, які причаїлись в художніх творах діючих експозицій. За допомогою фотоапаратів та разом з художницею Марією Куликовською та гідом PinchukArtCentre Людмилою Булановою, відвідувачі спробують «впіймати» тіні робіт, відвідувачів, художників та ідей. Під час заняття діти зніматимуть власні фото і на їх прикладі аналізуватимуть важливість, функції та особливості гри світла й тіні.

Прохання всім учасникам заняття принести власні фотокамери, які використовуватимуться під час заняття.

Захід розпочнеться о 14:00 на 2-му поверсі арт-центру біля стійки інформації.

Увага! На це заняття ми просимо реєструватись лише учасників трьох попередніх зустрічей, адже воно є невід’ємним продовженням перших занять циклу.

«Оглядаємо – Розмовляємо» - освітня програма для дітей віком від 10 до 12 років, в рамках якої юні відвідувачі арт-центру беруть участь у спеціальних екскурсіях-дослідженнях, спрямованих на поглиблення розуміння творів мистецтва.

Розклад занять «Оглядаємо – Розмовляємо»: 13 квітня, 20 квітня.

 

Суботня дискусія на тему: «Ідеї містицизму в сучасному мистецтві»

В суботу, 6 квітня, о 15:00 PinchukArtCentre запрошує на «Суботню дискусію» на тему «Ідеї містицизму в сучасному мистецтві». Яке відображення у сучасному світі знаходять ідеї містицизму, сформульовані філософами та теологами Середньовіччя? Який зв'язок існує між роботами Ієроніма Босха та творчістю братів Чепменів? У який спосіб Чепмени розкривають в своїх проектах суперечливі теми сьогодення? Ці та інші питання складуть основу дискусії довкола глибинних ідей, з якими працюють брати Чепмени та інші художники їх покоління.

Обговорення проведуть Яна Волкова, філософ, теоретик в області візуальних досліджень, та Лізавета Герман, учасниця «Кураторської платформи» PinchukArtCentre.  

Захід розпочнеться о 15:00 на 3-му поверсі в залі з роботами братів Чепменів «З темного потойбіччя».

Дискусія відбудеться в рамках персональної виставки Джейка та Діноса Чепменів під назвою «Курча». Проект побудований довкола нової масштабної інсталяції художників «Усе зло світу» (2013), що формує цілісний погляд на головні теми творчості братів - Голокост, жорстокості та смерть. Також, виставка включає в себе відомі арт-об’єкти Чепменів, гостре почуття гумору та неприборкана агресія яких провокують конфлікт та піддають сумніву табу, що існують у сучасному світі. 

Виставка триватиме з 16 лютого до 21 квітня 2013 року в PinchukArtCentre. Вхід вільний.

Заплановані суботні дискусії в PinchukArtCentre:
13 квітня: Суботня дискусія
20 квітня: Суботня дискусія

Тематична екскурсія «Про поняття іронії: К’єркегор та післявоєнне мистецтво» 

У суботу, 6 квітня, о 17:00 PinchukArtCentre запрошує на тематичну екскурсію «Про поняття іронії: К’єркегор та післявоєнне мистецтво», що надасть можливість краще зрозуміти роботи, представлені на виставках братів Чепменів та «Колекційна платформа 4: Емоції та технології».

Використання іронії є однією з найважливіших художніх практик післявоєнного мистецтва. Художники все частіше виступають як критики сучасного соціуму, а головною зброєю їхньої критики стає висміювання, цинічне ставлення до усталених соціальних практик та цінностей. Історію іронії можна простежити ще від Сократа - саме його незнання було першою формою іронічного та рефлексивного дистанціювання від дійсності. В ході екскурсії за допомогою концепцій Сьорена К'єркегора, данського філософа XІХ ст., будуть окреслені способи, у які іронію використовують сучасні художники - брати Чепмени, Сергій Братков, Джеф Кунс.

Захід розпочнеться о 17:00 на 2-му поверсі арт-центру біля стійки інформації. Екскурсію проведе гід PinchukArtCentre Арсеній Тарасов.

Тематичні екскурсії можуть бути організовані на замовлення шкіл та університетів.

«Сімейні неділі» — дитяча недільня арт-школа у PinchukArtCentre. 

У неділю, 7 квітня, о 14:00 PinchukArtCentre запрошує дітей віком від 7 до 9 років на заняття в рамках «Сімейного неділі», темою якого стане «Художник - дослідник».
Цього разу юні відвідувачі дізнаються, як художники в своїй творчості об'єднують науку і мистецтво. Учасники познайомляться з роботами-дослідженнями, представленими на виставці «Колекційний платформа 4: Емоції та технології». Під час практичної частини заняття діти разом з художницею Катериною Вронською і гідом Ольгою Шишловою створять власні роботи-дослідження: «Віршоване дерево» і «Досліджуємо кордони».

Захід розпочнеться о 14:00 на 6-му поверсі в SkyArtCafe, зал video lounge.  

«Сімейні неділі» - освітня програма для дітей, в рамках якої фахівці PinchukArtCentre розповідають дітям про те, як функціонує сучасний музей, знайомлять з обраними роботами, представленими на експозиції, після чого проводиться їх обговорення. Крім того, діти мають можливість відчути себе в ролі художників – створити власні роботи в техніці або тематиці розглянутих творів.

Тим часом батьки можуть приєднатися до однієї з регулярних екскурсій, які проводять кваліфіковані гіди PinchukArtCentre.

Максимальна кількість дітей у групі складатиме 20 учасників. Реєстрація обов’язкова.

Зареєстровані учасники допускаються в арт-центр без черги.

Заплановані «Сімейні неділі» в PinchukArtCentre:
4 – 6 років: 14 квітня
7 – 9 років: 21 квітня


Тематична екскурсія «Естетика потворного»

У неділю, 7 квітня, о 17:00 PinchukArtCentre запрошує на тематичну екскурсію «Естетика потворного».

Естетична категорія потворного упродовж усієї історії мистецтв від античності до авангарду проявлялася по-різному - як наслідок недосконалості чи гріху в реальності або як проста асиметрія. Під час тематичної екскурсії учасники  розглянуть вияви «потворного» на прикладах творів виставок братів Чепменів та Тоні Оурслера.

Захід розпочнеться о 17:00 на 2-му поверсі арт-центру біля стійки інформації. Екскурсію проведе гід PinchukArtCentre Катерина Чурікова.

Тематичні екскурсії можуть бути організовані на замовлення шкіл та університетів.

Зареєстровані учасники всіх заходів допускаються в арт-центр без черги. Для попереднього запису та отримання додаткової інформації, будь ласка, звертайтесь за телефоном +38 044 590-08-58 або e-mail: [email protected]

До уваги представників ЗМІ! Щодо акредитації для проведення фото та відео зйомки заходів, будь ласка, звертайтесь до прес-служби арт-центру:  [email protected]

Прес-служба PinchukArtCentre
Тел.: +380 44 494 11 48,
E-mail: [email protected]