Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
Години відвідування

Вівторок — Неділя з 12:00 до 21:00
Понеділок — вихідний
Вхід вільний

ГоловнаНовини5 квітня PinchukArtCentre проведе Літературну ніч в рамках виставок братів Чепменів та Тоні Оурслера

5 квітня PinchukArtCentre проведе Літературну ніч в рамках виставок братів Чепменів та Тоні Оурслера

4 квітня 2013

У п’ятницю, 5 квітня 2013 року, о 19:30 PinchukArtCentre запрошує на Літературну ніч «Оуслер, брати Чепмени та магічне число українських літераторів в проекті Fuckin' Hell». Метою акції є продовження діалогу між мистецтвом та літературою, демонстрація можливостей їхньої співгри та створення платформи для розглядання представлених робіт крізь нову незвичну «текстову» оптику. Літературні акції арт-центру проходять із залученням відомих поетів і письменників. Вхід вільний, реєстрація обов’язкова.

19:30–21:00
Простір з роботою «Лайноспектива» братів Чепменів, 3 поверх 

Брато-Чепменівська «Лайноспектива» - блискучий приклад «автостьобу». Самоіронія, нахабне порушення найбільш сакральних табу, гіперболізація непомітних споживацькому оку деталей. Зрештою, цими ж словами можна описати характер поезії авторів-перформансистів Анни Малігон, Артема Полежаки, Світлани Поваляєвої та живого класика Сашка Ірванця.
Поети в цій частині-ініціації виконують функцію медіумів. Їх четверо, як сторін світу чи елементів. П'ятим елементом виступатиме сам читач-реципієнт, що сприйматиме поезію в незвичному для себе вигляді, точково висвітлену в загальному мороці, безпосередньо з вуст поета і практично наодинці з ним.

 20:00–21:00
«Віч-на-Вічність»
Простір з роботою «Відкрита обскура» Тоні Оурслера, 4 поверх 

Тоні Оуслер, сучасний класик медіа-мистецтва, зізнається, що в ньому завжди боролися два начала — раціональне, аналітичне з інтуїтивним, творчим. І баланс знайти бувало важко. Історія дуалізму творця  безкінечно повторюється в вічності. 
Частина літературної ночі «Віч-на-Вічність» поєднає інфернальну красу медійної інсталяції «Відкрита обскура» Оуслера з влучною, гострою чуттєвістю поезії Галі Крук. А слухачі-глядачі взагалі опиняться в дещо незвичному становищі, чи краще сказати, позиції - вони лежатимуть. Відвідувачі спробують перевірити, чи сприйняття поезії змінюється від положення тіла.

 
21:00–22:00
Простір з роботою «Усе зло світу» братів Чепменів, 2 поверх  

«Усе зло світу» Чепменів озвучать чотири дуже несхожих між собою прозаїка. Різні статі, різні мови, «нова кров» проти професіоналів. В прозовому слемі на тему внутрішнього чи зовнішнього пекла зійдуться (або ж розбіжаться колами цього самого пекла) Антон Кушнір, Юля Савостіна, Оксана Форостина  та Антон Фрідлянд.
Фірмова чепменівська політНЕкоректність, чорний гумор, загравання з сексом, смертю, генною інженерією та привіти з дев'яностих від інфернального Рональда МакДональда. Тут є, де розійтися уяві письменника. Та й просто стенографувати таку «дійсність», що постійно, за задумом художників, змінюється самими ж пекельними актантами (себто нами, людьми) —  неабияка приємність. Таких 12 приємностей ексклюзивно для «літературної ночі» й буде створено й виконано авторами. Особливість просторової конструкції змусить відвідувача дивитися й слухати перформерів через скляні стіни   пекла.

Куратор акції - письменниця, співачка, журналістка та телеведуча Iрена Карпа.

Літературна ніч – є регулярною подією, що проходить в рамках освітньої платформи PinchukArtCentre. Освітня програма надає можливість нашим відвідувачам і суспільству в цілому долучитись до світу мистецтва, навчитись сприймати та відчувати його. Різноплановість освітньої програми обумовлена міжнародним спрямуванням наших виставкових проектів. Освітня платформа PinchukArtCentre запрошує дітей, студентів, митців, родини, школи та університети до відкритого діалогу, а також до участі в екскурсіях і дискусіях, приурочених сучасному мистецтву та виставковим проектам PinchukArtCentre.

Зважаючи на обмежену кількість місць у залі, просимо попередньо зареєструватись за телефоном +38 044 590-08-58 або надіслати запит на e-mail: [email protected]

До уваги представників ЗМІ:
Запити щодо акредитації на захід відсилайте в прес-службу за адресою: [email protected]