Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
Години відвідування

Вівторок — Неділя з 12:00 до 21:00
Понеділок — вихідний
Вхід вільний

ГоловнаНовини14 квітня PinchukArtCentre проведе читку п’єси «Водка. Є..я. Телевізор» Максима Курочкіна

14 квітня PinchukArtCentre проведе читку п’єси «Водка. Є..я. Телевізор» Максима Курочкіна

14 квітня 2013

В неділю, 14 квітня 2013 року, о 19:30 PinchukArtCentre запрошує на читку п’єси «Водка. Є..я. Телевізор» (2004) українського драматурга Максима Курочкіна. Подія відбудеться в рамках літературної програми арт-центру і стане другою акцією, присвяченою читанням сучасної драми. Метою програми є постійний розвиток діалогу між мистецтвом та літературою, демонстрація художніх творів в літературному контексті та створення особливого погляду на роботи представлені в арт-центрі.

Захід відбудеться на 4-му поверсі в просторі виставки Сергія Браткова «Добро купує зло». У зв’язку з обмеженою кількістю місць (40 осіб), попередня реєстрація на подію обов'язкова.

Виставка Сергія Браткова «Добро купує зло» та п’єса Максима Курочкіна «Водка. Є..я. Телевізор» порушують теми самотності, відчуженості, знеособленості та життя людини у великому місті, що мають розкритися безпосередньо під час читки п’єси Курочкіна у виставковому просторі з творами Браткова, створюючи  діалог між мистецтвом візуальним та драматичним. 

Більш того, цей діалог набуває іншого звучання через особисті історії митців – і Братков, і Курочкін, вихідці з Україні, вже протягом багатьох років проживають у Москві, і їхні твори є рефлексією на той світ, що їх оточує у такому мегаполісі, як Москва. Виставка Браткова розповідає особисту історію крізь призму суспільно-політичного життя, п’єса Курочкіна спрямована на самоаналіз та пошуки позбавлення від залежностей, які так чи інакше переслідують людину у великому місті. Таким чином, цей діалог виходитиме за межі мистецтва та охопить особистий простір авторів, а також сприятиме ширшому та глибшому розумінню заданої проблематики глядачем.     

Текст читатимуть актори: Дмитро Гаврілов, В’ячеслав Дудко, Анастасія Касілова, Андрій Павленко. Режисер - Павло Юров.

Читка – це версія театральної вистави, в якій, у першу чергу, проявляються інтрига та персонажі. Вона не має на меті створити візуальну сюжетну лінію твору, але є наближеною до перформансу – актори читають текст, імпровізуючи, та не пропонують завершеної картини, представляючи сценічні ескізи ролей.

Захід відбудеться у співпраці з проектом «ДрамПортал. Читки-перформанси сучасної драматургії».

Реєстрація здійснюється за телефоном +380 44 590 08 58

Учасники заходу допускаються в арт-центр без черги.

Інформація для ЗМІ!

Заявки на акредитацію, фото та відеозйомку приймаються на e-mail [email protected]