Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
Години відвідування

Вівторок — Неділя з 12:00 до 21:00
Понеділок — вихідний
Вхід вільний

ГоловнаНовиниПрограма подій в PinchukArtCentre на 13 –14 квітня 2013 року

Програма подій в PinchukArtCentre на 13 –14 квітня 2013 року

11 квітня 2013

Заняття для дітей  «Апропріація доробку апропріаторів» в рамках програми «Оглядаємо – Розмовляємо»

У суботу, 13 квітня, о 14:00 PinchukArtCentre запрошує дітей віком від 10 до 12 років взяти участь у занятті на тему «Апропріація доробку апропріаторів» в рамках освітньої програми «Оглядаємо – Розмовляємо».

Заняття, присвячене творчості Джейка та Діноса Чепменів, познайомить дітей з принципом запозичення – апропріації. Юні учасники візьмуть участь в екскурсії виставкою «Курча» та обговорять основні ідеї творчості художників. Метою зустрічі є застосування дітьми принципів апропріації та мотивів масштабної інсталяції «Все зло світу» у власних оригінальних творах. Висновками цього заняття будуть міні-інсталяції власного виробництва, завдяки яким маленькі автори зможуть пізнати закони будівництва об’ємно-просторових композицій. Заняття проведуть гід PinchukArtCentre Людмила Буланова та художниця Марія Куликівська.

Прохання всім учасникам заняття принести картонну коробку розміром не менше 20х30 см, а також 5-10 мініатюрних фігурок «Kinder Сюрприз», які використовуватимуться під час заняття.

Захід розпочнеться о 14:00 на 2-му поверсі арт-центру біля стійки інформації.

Максимальна кількість дітей у групі складатиме 10 учасників. Реєстрація обов’язкова.

«Оглядаємо – Розмовляємо» - освітня програма для дітей віком від 10 до 12 років, в рамках якої юні відвідувачі арт-центру беруть участь у спеціальних екскурсіях-дослідженнях, спрямованих на поглиблення розуміння творів мистецтва.

Розклад занять «Оглядаємо – Розмовляємо»: 20 квітня   

 

Тематична екскурсія «Мистецькі школи та напрямки у сучасному мистецтві» 

У суботу, 13 квітня, о 17:00 PinchukArtCentre запрошує на тематичну екскурсію «Мистецькі школи та напрямки у сучасному мистецтві».

Учасники екскурсії ознайомляться з історією виникнення та розвитку відомих художніх шкіл та мистецьких груп у другій половині ХХ століття. Зокрема, мова піде про Дюссельдорфську школу фотографії та її ключових представників - учнів Бернда та Хілли Бехерів - Андреаса Гурскі і Томаса Руффа, Харківську школу фотографії на прикладі робіт Сергія Браткова, Нову Лейпцизьку школу та Молодих британських художників на прикладі творчості Деміена Хьорста, Братів Чепменів та Марка Квінна.

Захід розпочнеться о 17:00 на 2-му поверсі арт-центру біля стійки інформації. Екскурсію проведе гід PinchukArtCentre Антон Іванов.

Тематичні екскурсії можуть бути організовані на замовлення шкіл та університетів.

 

«Сімейні неділі» — дитяча недільня арт-школа у PinchukArtCentre

У неділю, 14 квітня, о 14:00 PinchukArtCentre запрошує дітей віком від 4 до 6 років на заняття в рамках «Сімейної неділі», темою якого стане «Технології в мистецтві».

У ході теоретичної частини заняття малеча знайде відповіді на низку запитань: яким чином сучасні технології дозволили розширити можливості художників? Чому сучасні художники звернулися до нестандартних засобів та методів? Чи може цифрова робота передавати емоції? Після перегляду деяких робіт представлених на виставці «Колекційний платформа 4»  дітей чекає захоплююча творча частина. Разом з художницею Катериною Вронською і гідомОльгою Шишловою вони виконають роботи в стандартній техніці, використовуючи несподівані матеріали.

Захід розпочнеться о 14:00 на 6-му поверсі в SkyArtCafe, зал video lounge.  

«Сімейні неділі» - освітня програма для дітей, в рамках якої фахівці PinchukArtCentre розповідають дітям про те, як функціонує сучасний музей, знайомлять з обраними роботами, представленими на експозиції, після чого проводиться їх обговорення. Крім того, діти мають можливість відчути себе в ролі художників – створити власні роботи в техніці або тематиці розглянутих творів.

Тим часом батьки можуть приєднатися до однієї з регулярних екскурсій, які проводять кваліфіковані гіди PinchukArtCentre.

Максимальна кількість дітей у групі складатиме 20 учасників. Реєстрація обов’язкова.

Заплановані «Сімейні неділі» в PinchukArtCentre:
7 – 9 років: 21 квітня

 

Тематична екскурсія «Сучасне мистецтво: відчуття vs технології»

У неділю, 14 квітня, о 17:00 PinchukArtCentre запрошує на тематичну екскурсію «Сучасне мистецтво: відчуття vs технології».

Яким чином технології впливають на мистецтво? Чи допомагають вони розкривати емоційну складову твору чи, навпаки, позбавляють твір мистецької аури? Під час тематичної екскурсії відвідувачі розглянуть різні форми взаємодії мистецтва та технологій на прикладі творів Тоні Оурслера, а також Олафура Еліассона, Карстена Ніколая та Андреаса Гурскі, що представлені в рамках виставки «Колекційна платформа 4: Емоції та технології», та спробують дати відповіді на ці питання. 

Захід розпочнеться о 17:00 на 2-му поверсі арт-центру біля стійки інформації. Екскурсію проведе гід PinchukArtCentre Тетяна Жмурко.

Тематичні екскурсії можуть бути організовані на замовлення шкіл та університетів.

 

Читка п’єси «Водка. Є..я. Телевізор» Максима Курочкіна

В неділю, 14 квітня 2013 року, о 19:30 PinchukArtCentre запрошує на читку п’єси «Водка. Є..я. Телевізор» (2004) українського драматурга Максима Курочкіна. Подія відбудеться в рамках літературної програми арт-центру і стане другою акцією, присвяченою читанням сучасної драми. Метою програми є постійний розвиток діалогу між мистецтвом та літературою, демонстрація художніх творів в літературному контексті та створення особливого погляду на роботи представлені в арт-центрі.

Захід відбудеться на 4-му поверсі в просторі виставки Сергія Браткова «Добро купує зло». У зв’язку з обмеженою кількістю місць (40 осіб), попередня реєстрація на подію обов'язкова.

Виставка Сергія Браткова «Добро купує зло» та п’єса Максима Курочкіна «Водка. Є..я. Телевізор» порушують теми самотності, відчуженості, знеособленості та життя людини у великому місті, що мають розкритися безпосередньо під час читки п’єси Курочкіна у виставковому просторі з творами Браткова, створюючи  діалог між мистецтвом візуальним та драматичним. 

Більш того, цей діалог набуває іншого звучання через особисті історії митців – і Братков, і Курочкін, вихідці з Україні, вже протягом багатьох років проживають у Москві, і їхні твори є рефлексією на той світ, що їх оточує у такому мегаполісі, як Москва. Виставка Браткова розповідає особисту історію крізь призму суспільно-політичного життя, п’єса Курочкіна спрямована на самоаналіз та пошуки позбавлення від залежностей, які так чи інакше переслідують людину у великому місті. Таким чином, цей діалог виходитиме за межі мистецтва та охопить особистий простір авторів, а також сприятиме ширшому та глибшому розумінню заданої проблематики глядачем.   

Текст читатимуть актори: Дмитро Гаврілов, В’ячеслав Дудко, Анастасія Касілова, 
Андрій Павленко. Режисер - Павло Юров.

Читка – це версія театральної вистави, в якій, у першу чергу, проявляються інтрига та персонажі. Вона не має на меті створити візуальну сюжетну лінію твору, але є наближеною до перформансу – актори читають текст, імпровізуючи, та не пропонують завершеної картини, представляючи сценічні ескізи ролей.

Захід відбудеться у співпраці з проектом «ДрамПортал. Читки-перформанси сучасної драматургії».

Зареєстровані учасники всіх заходів допускаються в арт-центр без черги. Для попереднього запису та отримання додаткової інформації, будь ласка, звертайтесь за телефоном +38 044 590-08-58 або e-mail: [email protected]

До уваги представників ЗМІ! Щодо акредитації для проведення фото та відео зйомки заходів, будь ласка, звертайтесь до прес-служби арт-центру:  [email protected]

Прес-служба PinchukArtCentre
Тел.: +380 44 494 11 48,
E-mail: [email protected]