Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
Години відвідування

Вівторок — Неділя з 12:00 до 21:00
Понеділок — вихідний
Вхід вільний

ГоловнаНовини19 квітня у PinchukArtCentre відбудеться показ документального фільму «Назви своє ім’я»

19 квітня у PinchukArtCentre відбудеться показ документального фільму «Назви своє ім’я»

16 квітня 2013

У п’ятницю, 19 квітня 2013 року, о 19:30 PinchukArtCentre запрошує на перегляд документальної стрічки про Голокост в Україні «Назви своє ім’я» (2006) режисера Сергія Буковського. Демонстрація відбудеться в контексті виставки Джейка та Діноса Чепменів та їх роботи «Усе зло світу», що базується на історичних подіях, які сталися у 1941 у Бабиному яру – українській братській могилі, де нацистські окупанти стратили більше ніж 30 тисяч євреїв за два дні.  

Фільм «Назви своє ім’я» запрошує у драматичну подорож від минулого до сучасності. Режисер та три українські студентки-журналістки разом із глядачами відкривають для себе свідчення євреїв, що пережили трагедію і уникли жорстокої страти, та тих, хто попри смертельну небезпеку знайшов у собі мужність рятувати друзів і сусідів під час Голокосту. Герої стрічки діляться подробицями пережитого, а глядачам час від часу надається нагода зазирнути у сьогодення і побачити страшні сліди нацистської окупації, які досі залишаються помітними на землі України та у людських душах.

Робота Джейка та Діноса Чепменів «Усе зло світу» є продовженням більш ранніх фундаментальних творів братів «Пекло» (1999-2000) та «Трикляте пекло» (2008), що складалися з дев’яти частин. Вони являють собою мініатюрний макет концентраційних таборів та братських могил, де тисячі олов’яних, розписаних вручну нацистських солдатів вбивають, катують, ґвалтують, знущаються та калічать. У результаті, робота сприймається як повний каталог людських жахіть.

Стрічка «Назви своє ім’я» була вироблена Інститутом візуальної історії та просвіти Фонду Шоа (Каліфорнія). Співпродюсерами проекту виступили всесвітньо відомий американський кінорежисер, засновник Фонду Шоа, Стівен Спілберг та український бізнесмен і філантроп Віктор Пінчук.  

Демонстрація фільму розпочнеться о 19:30 на 6-му поверсі в SkyArtCafe, зал video lounge. У зв’язку з обмеженою кількістю місць, попередня реєстрація на подію обов'язкова. Будь ласка, телефонуйте +380 44 590 08 58.

Учасники заходу допускаються в арт-центр без черги.

Інформація для ЗМІ!

Заявки на акредитацію, фото та відеозйомку приймаються на e-mail [email protected]

Інститут Фонду Шоа Університету Південної Каліфорнії
Завдяки зібранню, що складається з близько 52 000 відеосвідчень, записаних 32 мовами у 56 країнах, архів USC Shoah Foundation Institute є найбільшим історичним відеоархівом у світі.  Інститут зібрав свідчення тих, кому вдалося вижити під час нацистського геноциду – євреїв, гомосексуалістів, Свідків Єгови, циган, жертв євгеніки, а також тих, хто надавав допомогу та рятував приречених на знищення. У зібранні Фонду є також свідчення політичних в’язнів, солдатів визвольних армій, свідків визволення та учасників судів над військовими злочинцями. 

Місія USC Shoah Foundation Institute спрямована на подолання упередженого ставлення, нетерпимості та фанатизму і тих страждань, що вони несуть за собою – через застосування з освітніми цілями історичних відео матеріалів інституту. Для забезпечення доступу громадськості до  архівів та надання стипендій у різних галузях досліджень інститут заручається підтримкою партнерів у Сполучених Штатах та по всьому світу.  Інститут та його партнери також використовують архіви для розробки освітніх продуктів та програм для використання у багатьох країнах різними мовами. 

Прес-служба PinchukArtCentre
[email protected]
тел.:+38(044)494-11-48