Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
Години відвідування

Вівторок — Неділя з 12:00 до 21:00
Понеділок — вихідний
Вхід вільний

ГоловнаНовиниПрограма подій в PinchukArtCentre на 17–21 квітня 2013 року

Програма подій в PinchukArtCentre на 17–21 квітня 2013 року

17 квітня 2013

Cпеціальна дискусія з художником Глібом Вишеславським

У середу, 17 квітня, о 19:00 PinchukArtCentre запрошує на спеціальну дискусію з
Глібом Вишеславським – художником, мистецтвознавцем, дослідником сучасного українського мистецтва, що буде присвячена виставці Сергія Браткова «Добро купує зло».  

Учасники дискусії на прикладах робіт Сергія Браткова розглянуть основні художні принципи харківської школи фотографії, а також етапи формування та ключові проблеми розвитку сучасного українського мистецтва. Модератором дискусії виступить Лізавета Герман, учасниця «Кураторської платформи» PinchukArtCentre. 

Захід відбудеться на 4-му поверсі в просторі виставки Сергія Браткова «Добро купує зло».

«Добро купує зло» - це дев’ятий проект в рамках простору PAC-UA. Спеціально для виставки в PinchukArtCentre Братков створив три нові роботи - фотографії з неоновими написами, які відображають його останні дослідження міста. Крім  того художник представляє в арт-центрі нещодавно створену відео роботу. Експозиція відкрита для огляду з 27 березня по 21 квітня 2013 року.



Екскурсія Бйорна Гельдхофа, заступника арт-директора PinchukArtCentre, виставкою Тоні Оурслера «agentic iced etcetera»

У четвер, 18 квітня, о 19:00 заступник арт-директора PinchukArtCentre
Бйорн Гельдхоф проведе екскурсію виставкою «agentic iced etcetera» Тоні Оурслера, протягом якої він ознайомить відвідувачів з творчістю американського художника та розповість про його роботи, представлені в арт-центрі. 

Захід розпочнеться на 2-му поверсі арт-центру біля рецепції. Екскурсія буде проводитись англійською мовою без перекладу.

Персональна виставка Тоні Оурслера під назвою “agentic iced etcetera” поєднує в собі нові спеціально створені роботи художника, серед яких інсталяція, що розмовляє українською мовою, а також низку найвідоміших арт-об’єктів американського художника. В усіх творах автор піднімає теми вдачі в повсякденному житті, наповнених ендорфіном стосунків і схильності до магічного мислення, але проблематика цим не обмежується. Людське обличчя і те, як воно водночас виражає та маскує емоції, також є ключовою темою творчості Оурслера.

Виставка триває до 21 квітня 2013 року в PinchukArtCentre. Вхід вільний.

 

Показ документального фільму «Назви своє ім’я»

У п’ятницю, 19 квітня 2013 року, о 19:30 PinchukArtCentre запрошує на перегляд документальної стрічки про Голокост в Україні «Назви своє ім’я» (2006) режисера
Сергія Буковського. Демонстрація відбудеться в контексті виставки Джейка та Діноса Чепменів та їх роботи «Усе зло світу», що базується на історичних подіях, які сталися у 1941 у Бабиному яру – українській братській могилі, де нацистські окупанти стратили більше ніж 30 тисяч євреїв за два дні. 

 Фільм «Назви своє ім’я» запрошує у драматичну подорож від минулого до сучасності. Режисер та три українські студентки-журналістки разом із глядачами відкривають для себе свідчення євреїв, що пережили трагедію і уникли жорстокої страти, та тих, хто попри смертельну небезпеку знайшов у собі мужність рятувати друзів і сусідів під час Голокосту. Герої стрічки діляться подробицями пережитого, а глядачам час від часу надається нагода зазирнути у сьогодення і побачити страшні сліди нацистської окупації, які досі залишаються помітними на землі України та у людських душах.

 Робота Джейка та Діноса Чепменів «Усе зло світу» є продовженням більш ранніх фундаментальних творів братів «Пекло» (1999-2000) та «Трикляте пекло» (2008), що складалися з дев’яти частин. Вони являють собою мініатюрний макет концентраційних таборів та братських могил, де тисячі олов’яних, розписаних вручну нацистських солдатів вбивають, катують, ґвалтують, знущаються та калічать. У результаті, робота сприймається як повний каталог людських жахіть.

 Стрічка «Назви своє ім’я» була вироблена Інститутом візуальної історії та просвіти Фонду Шоа (Каліфорнія). Співпродюсерами проекту виступили всесвітньо відомий американський кінорежисер, засновник Фонду Шоа, Стівен Спілберг та український бізнесмен і філантроп Віктор Пінчук. 

 

Заняття для дітей «Апропріація доробку апропріаторів» в рамках програми «Оглядаємо – Розмовляємо»

У суботу, 20 квітня, о 14:00 PinchukArtCentre запрошує дітей віком від 10 до 12 років взяти участь у занятті на тему «Апропріація доробку апропріаторів» в рамках освітньої програми  «Оглядаємо – Розмовляємо».

Заняття, присвячене творчості Джейка та Діноса Чепменів, познайомить дітей з принципом запозичення – апропріації. Юні учасники візьмуть участь в екскурсії виставкою «Курча» та обговорять основні ідеї творчості художників. Метою зустрічі є застосування дітьми принципів апропріації та мотивів масштабної інсталяції «Все зло світу» у власних оригінальних творах. Висновками цього заняття будуть міні-інсталяції власного виробництва, завдяки яким маленькі автори зможуть пізнати закони будівництва об’ємно-просторових композицій. Заняття проведуть гід PinchukArtCentre Людмила Буланова та художниця Марія Куликівська.

Прохання всім учасникам заняття принести картонну коробку розміром не менше 20х30 см, а також 5-10 мініатюрних фігурок «Kinder Сюрприз», які використовуватимуться під час заняття.

Захід розпочнеться о 14:00 на 2-му поверсі арт-центру біля стійки інформації.

Максимальна кількість дітей у групі складатиме 10 учасників. Реєстрація обов’язкова.

«Оглядаємо – Розмовляємо» - освітня програма для дітей віком від 10 до 12 років, в рамках якої юні відвідувачі арт-центру беруть участь у спеціальних екскурсіях-дослідженнях, спрямованих на поглиблення розуміння творів мистецтва.

 

Суботня дискусія на тему: «Художник - постановник простору, ідей, процесів»

В суботу, 20 квітня, о 15:00 PinchukArtCentre запрошує на «Суботню дискусію» на тему «Художник - постановник простору, ідей, процесів». В рамках обговорення робіт виставки «Колекційна платформа 4: Емоції та технології», учасники знайдуть відповіді на такі питання: наскільки сильним інструментом зміни середовища може бути мистецтво? Як взаємодіє митець і середовище? Які творчі стратегії є найбільш дієвими в українському контексті?

Обговорення проведуть Владислав Троїцький, режисер, керівник ЦСМ «ДАХ», організатор міждисциплінарного фестивалю «ГОГОЛЬFЕSТ», та Олександр Михед, куратор Літературної програми PinchukArtCentre.

Захід розпочнеться о 15:00 на 2-му поверсі арт-центру біля стійки інформації.

«Колекційна платформа 4: Емоції та технології» - нова експозиція робіт сімнадцяти художників, яка пропонує селективний погляд на два основні, але часом протилежні, поняття у нашому житті: емоції та технології. Адже вони завжди визначають наше сприйняття світу. До експозиції увійшли твори, які викликають, виказують та розкривають емоції завдяки залученню технологій в якості суб’єкта або інструмента. Виставка пропонує розглянути  художні практики з точки зору того, як ці два поняття можуть гармонійно поєднуватися і, водночас, генерувати в собі напругу і протистояння.

Виставка представляє собою динамічне поєднання робіт провідних українських та іноземних художників, серед яких: Сергій Братков, Ілля Чічкан, Грегорі Крюдсон, Олафур Еліассон, Андреас Ґурскі, Деміен Хьорст, Карстен Хьоллер, Мартін Кобе, Джефф Кунс, Олег Кулік, Джулі Мерета, Річард Прінс, Марк Квінн, Томас Руфф, Юрген Теллер, Ксав’є Вейан та Карстен Ніколаі.

 

Тематична екскурсія  на тему: «Наука та мистецтво» 

У суботу, 20 квітня, о 17:00 PinchukArtCentre запрошує на тематичну екскурсію «Наука та мистецтво», протягом якої учасники з наукової точки зору дослідять ключові роботи виставки «Колекційна платформа 4: Емоції та технології» та вибрані твори Тоні Оурслера. 

Науковий і технічний прогрес завжди були невіддільними складовими розвитку мистецтва. Однак в останні десятиріччя наукові досягнення все щільніше інкорпоруються в сучасне мистецтво, започатковуючи окремий напрямок мистецтва - science art.

Захід розпочнеться о 17:00 на 2-му поверсі арт-центру біля стійки інформації. Екскурсію проведе Олександр Михед, куратор Літературної програми PinchukArtCentre.

Тематичні екскурсії можуть бути організовані на замовлення шкіл та університетів.

 

«Сімейні неділі» - дитяча недільна арт-школа в PinchukArtCentre

У неділю, 21 квітня, о 14:00 PinchukArtCentre запрошує дітей віком від 7 до 9 років на заняття в рамках «Сімейної неділі», темою якого стане «Конфлікт у мистецтві».

Під час заняття увага юних гостей буде зосереджена на засадах композиції і на одному з її головних прийомів - конфлікті. Маленькі художники навчаться базовому композиційному аналізу художніх творів, приділяючи особливу увагу зіткненню ліній, колірних плям, просторів, понять і т.д. Після перегляду обраних робіт, представлених на виставці «Колекційна платформа 4: Емоції та технології», діти разом з художницею Катериною Вронською і гідом PinchukArtCentre Ольгою Шишловою створять колаж, застосовуючи отримані знання.

Захід розпочнеться о 14:00 на 6-му поверсі в SkyArtCafe, зал video lounge.  

«Сімейні неділі» - освітня програма для дітей, в рамках якої фахівці PinchukArtCentre розповідають дітям про те, як функціонує сучасний музей, знайомлять з обраними роботами, представленими на експозиції, після чого проводиться їх обговорення. Крім того, діти мають можливість відчути себе в ролі художників – створити власні роботи в техніці або тематиці розглянутих творів.

Тим часом батьки можуть приєднатися до однієї з регулярних екскурсій, які проводять кваліфіковані гіди PinchukArtCentre.

Максимальна кількість дітей у групі складатиме 20 учасників. Реєстрація обов’язкова.

 

Тематична екскурсія  на тему: «Міфологічні персонажі та архетипові образи у творчості Тоні Оурслера» 

У неділю, 21 квітня, о 17:00 PinchukArtCentre запрошує на тематичну екскурсію «Міфологічні персонажі та архетипові образи у творчості Тоні Оурслера».

Учасники тематичної екскурсії розглянуть поняття архетипу та проаналізують, як образи із минулого знаходять своє відображення в сучасному мистецтві. Зокрема, мова піде про персонажів вiдеоінсталяцій американського художника Тоні Оурслера, що походять з асоціацій та спогадів дитинства, міфів, казок та релігій різних народів світу.

Захід розпочнеться о 17:00 на 2-му поверсі арт-центру біля стійки інформації. Екскурсію проведе гід PinchukArtCentre Тетяна Ярохова.

Тематичні екскурсії можуть бути організовані на замовлення шкіл та університетів.

Зареєстровані учасники всіх заходів допускаються в арт-центр без черги. Для попереднього запису та отримання додаткової інформації, будь ласка, звертайтесь за телефоном +38 044 590-08-58 або e-mail: [email protected]

До уваги представників ЗМІ! Щодо акредитації для проведення фото та відео зйомки заходів, будь ласка, звертайтесь до прес-служби арт-центру:  [email protected]

Прес-служба PinchukArtCentre
Тел.: +380 44 494 11 48,
E-mail: [email protected]