Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
Години відвідування

Вівторок — Неділя з 12:00 до 21:00
Понеділок — вихідний
Вхід вільний

ГоловнаНовиниПрийом заявок на здобуття Премії PinchukArtCentre 2013 продовжено до 12 травня

Прийом заявок на здобуття Премії PinchukArtCentre 2013 продовжено до 12 травня

29 квітня 2013

До 12 травня продовжено прийом заявок на здобуття Премії PinchukArtCentre 2013 - загальнонаціональної премії у сфері сучасного мистецтва, що присуджується молодим українським художникам. Це обумовлено великою кількістю заявок, яке митці подали за останні дні та планують подати найближчим часом. Прийом робіт здійснюється в online режимі через сайт Премії: prize.pinchukartcentre.org

За три місяці конкурсу найбільша кількість заявок була отримана від художників з Київської, Львівської та Харківської областей.

Премія PinchukArtCentre присуджується кращим українським художникам віком до 35 років кожні два роки, починаючи з 2009 р. Претендентами на здобуття Премії можуть стати художники, що працюють з будь-якими жанрами сучасного мистецтва: живопис, малюнок, фотографія, відео, скульптура, інсталяція, документація та інше.

У рамках Премії PinchukArtCentre присуджується Головна премія, дві Спеціальні премії, а також «Приз громадськості»:

  • Головна премія PinchukArtCentre – 100 тисяч гривень і оплата стажувань в майстернях провідних художників світу. Також володар Головної премії автоматично потрапляє в шорт-лист номінантів на Премію Future Generation Art Prize 2014 – міжнародної премії молодим митцям віком до 35 років.
  • Дві Спеціальні премії PinchukArtCentre – по 25 тисяч гривень кожна і оплата стажувань в майстернях провідних художників світу.
  • Приз громадськості – 10 тисяч гривень. Переможця буде визначено голосуванням відвідувачів PinchukArtCentre.

Роботи 20 номінантів будуть представлені на виставці у PinchukArtCentre, яка відкриється 26 жовтня 2013 року і триватиме до 5 січня 2014 року.

Володарі Головної і Спеціальних премій будуть визначені рішенням Міжнародного Журі Премії PinchukArtCentre в грудні 2013 року в Києві. Переможець у номінації «Приз громадськості» обиратиметься голосуванням серед відвідувачів PinchukArtCentre.