Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
Години відвідування

Вівторок — Неділя з 12:00 до 21:00
Понеділок — вихідний
Вхід вільний

ГоловнаНовини13 червня PinchukArtCentre проведе лекцію угорської кураторки і мистецтвознавця Рони Копецки

13 червня PinchukArtCentre проведе лекцію угорської кураторки і мистецтвознавця Рони Копецки

12 червня 2013

В четвер, 13 червня 2013 року, о 19:30 PinchukArtCentre запрошує на лекцію угорської кураторки і мистецтвознавця Рони Копецки. Лекція відбудеться в рамках виставки «Китай Китай» - масштабного групового проекту одинадцяти китайських художників різних поколінь, який побудований на протиріччях індивідуального і колективного мислення.

Лекція Рони Копецки торкатиметься індивідуальних і колективних форм художньої критики та протестної активності, які розгорнулися в Угорщині в 2012 і 2013 роках як реакція на авторитарні перетворення в інституційних структурах та в системі фінансування культури під керівництвом угорського уряду. У ході лекції, яка розпочнеться з презентації фактів і державних рішень щодо угорської культурної політики, Рона Копецки розповість про взаємозв'язки, причини та наслідки подій, а також про послідовні кроки, які привели до руху Occupy Ludwig (Захвати музей Людвіґа) в травні 2013 року.

Рона Копецки (* 1983) -  мистецтвознавець, куратор. Живе в Будапешті, Угорщина. Вивчала історію мистецтв в університеті Сорбонна, Париж, де закінчила аспірантуру в 2013 році. Темою її дисертації стала діяльність групи угорських художників-абстракціоністів 1960-х. У ній абстракції розглядалася як етичне ставлення і форма художнього протесту проти комуністичного режиму і соціалістичного реалізму. З 2006 року Рона Копецки працює куратором міжнародного мистецтва в Музеї Людвіга (Будапешт, Угорщина), в якому вона представила проект польської відео художниці Катажини Козири; ретроспективні виставки художників-концептуалістів Брако Димитрієвича та Агнес Денес; колективні проекти сучасного тайванського мистецтва; ретроспективні виставки голландського фотографа Антона Корбайна і Південно-Африканська фотографа Пітера Хьюго; паризького мистецького колективу Societe Realiste. Як сербка з угорським корінням, яка здобула освіту у Франції, Рона Копецки має глибокий і природний інтерес до історичної, політичної та культурної дихотомії між Східною і Західною, а також Північною та Південною Європою.

Лекція відбудеться «Освітньому просторі» на 5-му поверсі PinchukArtCentre. Вхід вільний.

Через обмежену кількість місць прохання завчасно реєструватися за тел +38 044 590-08-58 або електронною поштою [email protected]

Детальніше про виставку «Китай Китай»

До уваги представників ЗМІ!

Щодо акредитації для проведення фото та відео зйомки заходу прохання звертатись до прес-служби за адресою: [email protected].

PinchukArtCentre
вул. Велика Васильківська/Басейна 1/3-2, блок А, Бессарабський квартал,
Київ 01 004
тел.:+38 (044) 590-08-58
e-mail: [email protected] 

Прес-служба PinchukArtCentre
[email protected]