Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
Години відвідування

Вівторок — Неділя з 12:00 до 21:00
Понеділок — вихідний
Вхід вільний

ГоловнаНовиниПрограма подій в PinchukArtCentre на 6–7 липня 2013 року

Програма подій в PinchukArtCentre на 6–7 липня 2013 року

2 липня 2013

Заняття для дітей «Бінарна опозиція Схід-Захід» в рамках програми «Оглядаємо – Розмовляємо»

У суботу, 6 липня, о 14:00 PinchukArtCentre запрошує дітей віком від 10 до 12 років взяти участь у занятті циклу «Базові категорії сучасного мистецького дискурсу Китаю» на тему «Бінарна опозиція Схід-Захід» в рамках освітньої програми  «Оглядаємо – Розмовляємо».

Учасники заняття дізнаються про історію взаємовідносин між Сходом та Заходом як двома протилежними світами. Невеликий екскурс в історію допоможе юним відвідувачам збагнути відмінності між східним та західним світоглядом, а також познайомить їх з прикладами культурних взаємовпливів опозиційних сторін світу. Творче завдання наприкінці заняття сприятиме закріпленню знань з розглянутої проблематики.

Заняття проведуть гід PinchukArtCentre Людмила Буланова та художниця Марія Куликівська.

Захід розпочнеться о 14:00 на 2-му поверсі арт-центру біля стійки інформації.

Максимальна кількість дітей у групі складатиме 10 учасників. Реєстрація обов’язкова

«Оглядаємо – Розмовляємо» - освітня програма для дітей віком від 10 до 12 років, в рамках якої юні відвідувачі арт-центру беруть участь у спеціальних екскурсіях-дослідженнях, спрямованих на поглиблення розуміння творів мистецтва.

Розклад занять «Оглядаємо – Розмовляємо»:

20 липня, 3 серпня, 17 серпня, 31 серпня, 7 вересня, 14 вересня, 21 вересня, 28 вересня, 5 жовтня.

 

Тематична екскурсія
«Інсталяції крізь призму опозицій індивідуальне/колективне, емоції/технології»

У суботу, 6 липня, о 17:00 PinchukArtCentre запрошує на тематичну екскурсію «Інсталяції крізь призму опозицій індивідуальне/колективне, емоції/технології».

Характерною рисою сучасного мистецького дискурсу є наявність в ньому так званих бінарних опозицій, тобто залучення стратегії суперечності, що зумовлює дуалістичність творів. Основою тематичної екскурсії стане інсталяційне втілення ідей китайських митців крізь призму індивідуалістичного світосприйняття та колективної історичної пам’яті у виставці «Китай Китай», а також реалізація емоційної наповненості твору засобами нових технологій в інсталяціях «Колекційної платформи 4: Емоції та технології».

Захід розпочнеться о 17:00 на 2-му поверсі арт-центру біля стійки інформації. Екскурсію проведе гід PinchukArtCentre Тетяна Єрохова.

 

«Сімейні неділі» - дитяча недільна арт-школа в PinchukArtCentre

У неділю, 7 липня, о 14:00 PinchukArtCentre запрошує дітей віком від 4 до 6 років на заняття у рамках «Сімейної неділі», темою якого стане «Матеріальність оточуючого світу».

У рамках заняття юні шанувальники мистецтва  шукатимуть схожі та відмінні властивості природних та штучних матеріалів, з яких створені твори Чжао Чжао, Ай Вейвея,
Джеффа Кунса та Сюй Чженя, представлені на виставці «Китай Китай».

Разом з педагогом Людмилою Булановою учасники заняття спробують визначити, з яких матеріалів складається світ навколо нас, які вони мають властивості, яким чином можна з ними взаємодіяти. У творчій частині заняття діти разом з художницею Катериною Вронською з’ясують, яким чином можливо використовувати штучні матеріали при відтворенні таких природних об’єктів як квіти та дерева.

Захід розпочнеться о 14:00 на 6-му поверсі в SkyArtCafe, зал video lounge.  

«Сімейні неділі» - освітня програма для дітей, в рамках якої фахівці PinchukArtCentre розповідають дітям про те, як функціонує сучасний музей, знайомлять з обраними роботами, представленими на експозиції, після чого проводиться їх обговорення. Крім того, діти мають можливість відчути себе в ролі художників – створити власні роботи в техніці або тематиці розглянутих творів.

Тим часом батьки можуть приєднатися до однієї з регулярних екскурсій, які проводять кваліфіковані гіди PinchukArtCentre.

Максимальна кількість дітей у групі складатиме 20 учасників. Реєстрація обов’язкова.

Розклад занять:

4 – 6 років: 21 липня, 4 серпня, 18 серпня, 1 вересня, 15 вересня, 29 вересня.

7 – 9 років: 14 липня, 28 липня, 11 серпня, 25 серпня, 8 вересня, 22 вересня, 6 жовтня.

 

Тематична екскурсія
«Політична ангажованість мистецької практики»

У неділю, 7 липня, о 17:00 PinchukArtCentre запрошує на тематичну екскурсію «Політична ангажованість мистецької практики».

Політичний та соціальний повороти в мистецтві активізуються в XIX ст. формуючи новий тип мистецтва. Поступове опанування нових ефективних механізмів впливу на дійсність і суспільство наблизили мистецьку практику до realpolitik (з нім. політичний курс, що відмовляється від ідеології як основи державного курсу, орієнтований на практичні аспекти більше ніж на ідеологічні та моралістичні). Упродовж екскурсії відвідувачі проаналізують основні принципи сучасного політично ангажованого мистецтва на прикладі окремих робіт з виставки «Китай Китай».

Захід розпочнеться о 17:00 на 2-му поверсі арт-центру біля стійки інформації. Екскурсію проведе гід PinchukArtCentre Антон Іванов.

Тематичні екскурсії можуть бути організовані на замовлення шкіл та університетів.

Зареєстровані учасники всіх заходів допускаються в арт-центр без черги. Для попереднього запису та отримання додаткової інформації, будь ласка, звертайтесь за телефоном +38 044 590-08-58 або e-mail: [email protected]

До уваги представників ЗМІ! Щодо акредитації для проведення фото та відео зйомки заходів, будь ласка, звертайтесь до прес-служби арт-центру:  [email protected]

Прес-служба PinchukArtCentre
Тел.: +380 44 494 11 48,

E-mail: [email protected]