Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
Години відвідування

Вівторок — Неділя з 12:00 до 21:00
Понеділок — вихідний
Вхід вільний

ГоловнаНовиниПрограма подій в PinchukArtCentre на 31 серпня – 1 вересня 2013 року

Програма подій в PinchukArtCentre на 31 серпня – 1 вересня 2013 року

29 серпня 2013

Заняття для дітей «Час» в рамках програми  «Оглядаємо – Розмовляємо»

У суботу, 31 серпня, о 14:00 PinchukArtCentre запрошує дітей віком від 10 до 12 років взяти участь у черговому занятті циклу «Базові категорії сучасного мистецького дискурсу Китаю» на тему «Час» в рамках освітньої програми  «Оглядаємо – Розмовляємо».

Протягом заняття діти розглянуть причини, які визначають тривалість виконання та існування твору мистецтва, способи продовжити життя художніх робіт, а також варіанти використання художниками тематики часу та історії у своєму доробку. Прикладами для обговорення зазначених питань стануть роботи художників Чень Чженя, Сунь Юаня та
Пен Юя, а також Ксав’є Вейяна. Участь у майстер-класі допоможе дітям створити художню композицію, тривалість існування якої не буде наперед визначеною.

Захід розпочнеться о 14:00 на 2-му поверсі арт-центру біля стійки інформації. Його проведе художниця Марія Куликівська та гід PinchukArtCentre Людмила Буланова.

Максимальна кількість дітей у групі складатиме 10 учасників. Реєстрація обов’язкова.

«Оглядаємо – Розмовляємо» - освітня програма для дітей віком від 10 до 12 років, в рамках якої юні відвідувачі арт-центру беруть участь у спеціальних екскурсіях-дослідженнях, спрямованих на поглиблення розуміння творів мистецтва.

Розклад занять «Оглядаємо – Розмовляємо»:

14 вересня, 28 вересня.

 

Тематична екскурсія «Живопис як медіум: між традиційним ремеслом та сучасною ангажованою практикою»

У суботу, 31 серпня, о 17:00 PinchukArtCentre запрошує на тематичну екскурсію «Живопис як медіум: між традиційним ремеслом та сучасною ангажованою практикою».

Живопис є чи не найдавнішим видом мистецтва, який, тим не менш, зберіг свою форму і в наш час. Але очевидним є те, що живописні твори класичних авторів суттєво відрізняються від сучасних мистецьких об‘єктів, створених у цьому медіумі. Це пов‘язано зі зміною самої мистецької практики, яка постає як середовище комунікації в певному культурному контексті, на відміну від класичного принципу наслідування дійсності («мімесис» Арістотеля). Однак, не зважаючи на позірну комунікативну природу сучасного мистецтва, живопис продовжує звертатися до людської чуттєвості, що надає сучасному мистецтву особливої глибини. Учасники тематичної екскурсії зможуть поміркувати над цими питаннями, звернувшись до живописних творів відомих сучасних художників, представлених в межах експозиції PinchukArtCentre, серед яких: Сунь Сюнь, Чжан Хуань, Чжао Яо, Деміен Хьорст, Мартін Кобе, Джулі Мерету. 

Захід розпочнеться о 17:00 на 2-му поверсі арт-центру біля стійки інформації. Екскурсію проведе гід PinchukArtCentre Тетяна Єрохова. 

Тематичні екскурсії можуть бути організовані на замовлення шкіл та університетів.

 

«Сімейні неділі» - художньо-освітнє заняття для дітей від 4 до 6 років

У неділю, 1 вересня, о 14:00 PinchukArtCentre запрошує дітей від 4 до 6 років на заняття «Конкретне і уявне» в рамках програми «Сімейні неділі».

У ході заняття юні відвідувачі арт-центру дізнаються як за допомогою конкретного художники передають свої погляди і почуття, познайомляться з механізмом роботи символів на прикладі робіт Ай Вейвея, Чжао Яо, Чжань Хуаня, Чао Фей, представлених на виставці «Китай Китай». У творчій частині разом з художницею Катериною Вронською дітвора створить композицію під назвою «Думки і фантазії», яка навчить їх візуалізувати свої думки.

Захід розпочнеться о 14:00 на 6-му поверсі в SkyArtCafe, зал video lounge.  

«Сімейні неділі» - освітня програма для дітей, в рамках якої фахівці PinchukArtCentre розповідають дітям про те, як функціонує сучасний музей, знайомлять з обраними роботами, представленими на експозиції, після чого проводиться їх обговорення. Крім того, діти мають можливість відчути себе в ролі художників – створити власні роботи в техніці або тематиці розглянутих творів.

Тим часом батьки можуть приєднатися до однієї з регулярних екскурсій, які проводять кваліфіковані гіди PinchukArtCentre.

Максимальна кількість дітей у групі складатиме 20 учасників. Реєстрація обов’язкова.

Розклад занять:

4 – 6 років: 15 вересня, 29 вересня.

7 – 9 років: 8 вересня, 22 вересня, 6 жовтня.

 

Тематична екскурсія «Утопія в контексті сучасного мистецького дискурсу»

У неділю, 1 вересня, о 17:00 PinchukArtCentre запрошує на тематичну екскурсію «Утопія в контексті сучасного мистецького дискурсу».

Пошуки і дослідження колективних та індивідуальних утопій глибоко вкоріненні в сучасній мистецькій практиці, адже моделі ідеальних суспільних укладів та критика існуючих є центральними питаннями в контексті політично ангажованого мистецтва

Учасники екскурсії ознайомляться з поняттям утопії та антиутопії як джерелом натхнення, суспільних дебатів та революційних настроїв через призму робіт виставок «Китай Китай» та «Колекційна платформа 4: Емоції та технології».

Захід розпочнеться о 17:00 на 2-му поверсі арт-центру біля стійки інформації. Екскурсію проведе гід PinchukArtCentre Антон Іванов. 

Тематичні екскурсії можуть бути організовані на замовлення шкіл та університетів.

Зареєстровані учасники всіх заходів допускаються в арт-центр без черги. Для попереднього запису та отримання додаткової інформації, будь ласка, звертайтесь за телефоном +38 044 590-08-58 або e-mail: [email protected]

До уваги представників ЗМІ! Щодо акредитації для проведення фото та відео зйомки заходів, будь ласка, звертайтесь до прес-служби арт-центру:  [email protected]

Прес-служба PinchukArtCentre
Тел.: +380 44 494 11 48,

E-mail: [email protected]