Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
Години відвідування

Вівторок — Неділя з 12:00 до 21:00
Понеділок — вихідний
Вхід вільний

ГоловнаНовиниПрограма подій в PinchukArtCentre на 14 – 15 вересня 2013 року

Програма подій в PinchukArtCentre на 14 – 15 вересня 2013 року

10 вересня 2013

Заняття для дітей «Вірування» в рамках програми «Оглядаємо – Розмовляємо»

У суботу, 14 вересня, о 14:00 PinchukArtCentre запрошує дітей віком від 10 до 12 років взяти участь занятті на тему «Вірування» в рамках освітньої програми  «Оглядаємо – Розмовляємо», під час якого юні відвідувачі долучаться до дослідження особливостей систем вірувань різних культур.

Заняття має на меті виховати толерантне ставлення дітей до різних релігій та її представників. На прикладах робіт Деміена Хьорста, Ян Фудуна, Чжан Хуаня та Сунь Сюня, учасники заходу проаналізують сюжети даосизму, конфуціанства, буддизму та християнства, а також розглянуть їхнє втілення в сучасному мистецтві. Практичний майстер-клас запропонує дітям порівняти  способи передбачення долі за допомогою технік гадань різних вірувань: книги «І Цзин», китайського і астрологічного гороскопів, рун та календарю друїдів.

Захід розпочнеться о 14:00 на 2-му поверсі арт-центру біля стійки інформації. Його проведе гід PinchukArtCentre Людмила Буланова.

Максимальна кількість дітей у групі складатиме 10 учасників. Реєстрація обов’язкова.

«Оглядаємо – Розмовляємо» - освітня програма для дітей віком від 10 до 12 років, в рамках якої юні відвідувачі арт-центру беруть участь у спеціальних екскурсіях-дослідженнях, спрямованих на поглиблення розуміння творів мистецтва.

Розклад занять «Оглядаємо – Розмовляємо»:

21 вересня, 28 вересня, 5 жовтня. 

 

Cуботня дискусія на тему: «Особливості художньої освіти в Китаї та її співвіднесеність з практиками сучасного мистецтва»

В суботу, 14 вересня, о 15:00 PinchukArtCentre запрошує на «Суботню дискусію» на тему «Особливості художньої освіти в Китаї та її співвіднесеність з практиками сучасного мистецтва», що відбудеться в рамках групової виставки китайських художників «Китай Китай». Протягом дискусії учасники проаналізують підходи до викладання в традиційних художніх академіях Китайської Народної Республіки та їхній вплив на формування професійної особистості сучасного художника.

Обговорення проведуть Володимир Будніков, художник, викладач Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури, та Тетяна Кочубінська, учасниця «Кураторської платформи» PinchukArtCentre.

Захід розпочнеться о 15:00 на 2-му поверсі арт-центру біля стійки інформації.  

Виставка «Китай Китай» - масштабний груповий проект, який включає роботи одинадцятьох китайських художників різних поколінь. Її основною темою є напруга між індивідуальним та колективним мисленням, котра не тільки простежується через всю китайську історію і безперервно формує сучасне суспільство, але також набуває великого значення на Заході. Виставка представляє таких художників: Ай Вейвей (Ai Weiwei), Чао Фей (Cao Fei),Чень Чжень (Chen Zhen), Сунь Сюнь (Sun Xun), Сунь Юань та Пен Юй (Sun Yuan& Peng Yu), Сюй Чжень (Xu Zhen), Ян Ксін (Yan Xing), Ян Фудун (Yang Fudong), Чжан Хуань (Zhang Huan), Чжао Яо (Zhao Yao) та Чжао Чжао (Zhao Zhao).

 

Тематична екскурсія «Діалог глобального та локального в роботі сучасних художників» 

У суботу, 14 вересня, о 17:00 PinchukArtCentre запрошує на тематичну екскурсію «Діалог глобального та локального в роботі сучасних художників».

Сьогодні важко заперечувати вплив  глобалізації на культурну гомогенізацію. Ми можемо називати це проблемою, або просто констатувати факт - культурна різноманітність окремих націй зникає швидкими темпами, уніфікуючи світ. Сучасне мистецтво, як найбільш важливий у наші часи майданчик для соціальних та філософських дискусій, стає репрезентантом ситуації. Яким чином митець проявляє свою індивідуальність? Чи може митець бути носієм етнічної культури та бути зрозумілим представникам інших націй? Чи взагалі можливо сьогодні говорити про етнічність там, де реальність форматується мережею Інтернет? Чи, можливо, термін «глобалізація» в культурі може бути остаточно замінений запропонованим Едуардом Глісаном терміном «мондіалізація» з усіма його перевагами? Під час тематичної екскурсії виставками «Китай Китай» та «Колекційна платформа 4: Емоції та технології», відвідувачі знайдуть відповіді на ці питання та розглянуть, яким чином твір автора виходить на «глобальний» рівень, зберігаючи елементи «локального».

Захід розпочнеться о 17:00 на 2-му поверсі арт-центру біля стійки інформації. Екскурсію проведе мистецький критик Ася Баздирєва. 

Тематичні екскурсії можуть бути організовані на замовлення шкіл та університетів.

 

«Сімейні неділі» - художньо-освітнє заняття для дітей від 4 до 6 років

У неділю, 15 вересня, о 14:00 PinchukArtCentre запрошує дітей від 4 до 6 років на заняття на тему «За межами зображення» в рамках програми «Сімейні неділі». Учасники заходу дізнаються, яким чином художникам вдається змусити нас замислитися над тим, що відбувається за межами арт-об'єкту, а також дадуть відповідь на питання, чи повинен митець у своїх роботах давати відповіді на всі питання або ж він може щось замовчувати.

Після екскурсії виставками «Колекційна платформа 4: Емоції та технології» і «Китай Китай» юні відвідувачі арт-центру разом з художницею Катериною Вронською створять арт-роботу під назвою «Без рамок».

Захід розпочнеться о 14:00 на 6-му поверсі в SkyArtCafe, зал video lounge.  

«Сімейні неділі» - освітня програма для дітей, в рамках якої фахівці PinchukArtCentre розповідають дітям про те, як функціонує сучасний музей, знайомлять з обраними роботами, представленими на експозиції, після чого проводиться їх обговорення. Крім того, діти мають можливість відчути себе в ролі художників – створити власні роботи в техніці або тематиці розглянутих творів.

Тим часом батьки можуть приєднатися до однієї з регулярних екскурсій, які проводять кваліфіковані гіди PinchukArtCentre.

Максимальна кількість дітей у групі складатиме 20 учасників. Реєстрація обов’язкова.

Розклад занять:

4 – 6 років: 29 вересня.

7 – 9 років: 22 вересня, 6 жовтня.

 

Тематична екскурсія «Сучасне китайське мистецтво в контексті подій Культурної революції»

У неділю, 15 вересня, о 17:00 PinchukArtCentre запрошує на тематичну екскурсію «Сучасне китайське мистецтво в контексті подій Культурної революції».

Культурна революція та її наслідки є однією з ключових тем виставки «Китай Китай». Під час екскурсії учасники проаналізують роботи сучасних китайських художників у контексті першого етапу Культурної революції (1966-1967), і побачать, якими були індивідуальні естетичні реакції на історичну травму - тотальне знищення багатотисячолітньої культурної спадщини китайської цивілізації.

Захід розпочнеться о 17:00 на 2-му поверсі арт-центру біля стійки інформації. Екскурсію проведе гід PinchukArtCentre Олег Оленєв.

Тематичні екскурсії можуть бути організовані на замовлення шкіл та університетів.

 

Показ документального фільму «Ай Вейвей: Ні про що не шкодуй»

У неділю, 15 вересня 2013 року, о 18:00 PinchukArtCentre і міжнародний фестиваль документального кіно Docudays UA запрошують на перегляд фільму «Ай Вейвей: Ні про що не шкодуй» (2012 р.), що є першою повнометражною стрічкою про славетного китайського художника й активіста. Демонстрація фільмів відбувається на 6-му поверсі в PinchukArtCentre, зал video lounge.

Останніми роками Ай Вейвей привертав увагу міжнародної спільноти не лише завдяки своїм амбіційним творчим роботам, а й завдяки політичним провокаціям. У фільмі «Ай Вейвей: Ні про що не шкодуй» досліджується поєднання творчості та активізму крізь призму життя найвидатнішого китайського художника сучасності. З 2008 до 2010 року журналістка і режисерка Елісон Клеймен жила в Пекіні. Їй вдалося отримати безпрецедентний доступ до Ай Вейвея. Клеймен знімала його під час роботи і підготовки до великих музейних виставок, фільмувала родинні сцени та щодалі відвертіші зіткнення з китайською владою. Портрет художника авторства Клеймен є водночас непересічним дослідженням сучасного Китаю.

Демонстрація відбудеться в рамках програми «DOCU/CHINA», що представляє кращі нові документальні стрічки, присвячені соціально-політичній та культурній ситуації сучасного Китаю.  Програма реалізується в контексті виставки «Китай Китай» у PinchukArtCentre - масштабного групового проекту, який включає роботи одинадцятьох китайських художників різних поколінь, основною темою якої є напруга між індивідуальним та колективним мисленням.

Розклад показів фільмів:

22 вересня, 18:00«Цвіт крізь сльози», «Голосуйте за мене, будь-ласка»;

29 вересня, 18:00:  «Освіта, Освіта»;

5 жовтня, 18:00«Ай Вейвей: Ні про що не шкодуй».

 

Дізнайся більше: docudays.org.ua, facebook.com/DocudaysUA

Зареєстровані учасники всіх заходів допускаються в арт-центр без черги. Для попереднього запису та отримання додаткової інформації, будь ласка, звертайтесь за телефоном +38 044 590-08-58 або e-mail: [email protected]

До уваги представників ЗМІ! Щодо акредитації для проведення фото та відео зйомки заходів, будь ласка, звертайтесь до прес-служби арт-центру:  [email protected] 

Прес-служба PinchukArtCentre
Тел.: +380 44 494 11 48,

E-mail: [email protected]