Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
Години відвідування

Вівторок — Неділя з 12:00 до 21:00
Понеділок — вихідний
Вхід вільний

ГоловнаНовиниПрограма подій в PinchukArtCentre на 21 – 22 вересня 2013 року

Програма подій в PinchukArtCentre на 21 – 22 вересня 2013 року

18 вересня 2013

Заняття для дітей «Тіло художника» в рамках програми «Оглядаємо – Розмовляємо»

У суботу, 21 вересня, о 14:00 PinchukArtCentre запрошує дітей віком від 10 до 12 років взяти участь у занятті на тему «Тіло художника» в рамках освітньої програми  «Оглядаємо – Розмовляємо».

Чим відрізняються класичні живописні автобіографічні твори від зображень сучасних митців? З якою метою художники зображують себе? Чи можливо відчути присутність художника у його творі попри відсутність його прямого образу? Учасники заняття зможуть знайти відповіді на ці та інші питання, вивчаючи роботи Джеффа Кунса, Олега Кулика, Чао Фей та Чжао Чжао, представлені на виставках «Китай Китай» та «Колекційна платформа 4: Емоції та технології». Крім того, діти матимуть змогу виразити свої спостереження у творчому майстер-класі «Тіло художника».

Захід розпочнеться о 14:00 на 2-му поверсі арт-центру біля стійки інформації. Його проведе гід PinchukArtCentre Буланова Людмила.

Максимальна кількість дітей у групі складатиме 10 учасників. Реєстрація обов’язкова.

«Оглядаємо – Розмовляємо» - освітня програма для дітей віком від 10 до 12 років, в рамках якої юні відвідувачі арт-центру беруть участь у спеціальних екскурсіях-дослідженнях, спрямованих на поглиблення розуміння творів мистецтва.

Розклад занять «Оглядаємо – Розмовляємо»:

5 жовтня 

 

Cуботня дискусія на тему: «Культурна революція в Китайській Народній Республіці» 

В суботу, 21 вересня, о 15:00 PinchukArtCentre запрошує на «Суботню дискусію» на тему «Культурна революція в Китайській Народній Республіці». В рамках обговорення учасники визначать, які політичні події призвели до Культурної революції, та проаналізують, які це має наслідки для сучасного Китаю на прикладі робіт Ай Вейвея, Чень Чженя та Чжао Чжао з виставки «Китай Китай».

Обговорення проведуть Денис Пілаш, політолог-міжнародник, історик, та Катерина Чурікова, культуролог, гід PinchukArtCentre.

Захід розпочнеться о 15:00 на 5-му поверсі арт-центру в залі з роботою Чень Чженя «Кімната очищення».

Виставка «Китай Китай» - масштабний груповий проект, який включає роботи одинадцятьох китайських художників різних поколінь. Її основною темою є напруга між індивідуальним та колективним мисленням, котра не тільки простежується через всю китайську історію і безперервно формує сучасне суспільство, але також набуває великого значення на Заході. Виставка представляє таких художників: Ай Вейвей (Ai Weiwei), Чао Фей (Cao Fei),Чень Чжень (Chen Zhen), Сунь Сюнь (Sun Xun), Сунь Юань та Пен Юй (Sun Yuan& Peng Yu), Сюй Чжень (Xu Zhen), Ян Ксін (Yan Xing), Ян Фудун (Yang Fudong), Чжан Хуань (Zhang Huan), Чжао Яо (Zhao Yao) та Чжао Чжао (Zhao Zhao).

 

Тематична екскурсія «Фотографія в контексті сучасного мистецтва» 

У суботу, 21 вересня, о 17:00 PinchukArtCentre запрошує на тематичну екскурсію «Фотографія в контексті сучасного мистецтва», учасники якої ознайомляться з історією музеєфікації фотографії у другій половині ХХ століття. Зокрема, мова піде про Дюссельдорфську школу фотографії та її ключових представників, учнів Бернда та Хілли Бехерів: Андреаса Ґурскі і Томаса Руффа, а також північноамериканських художників Джеффа Уолла і Грегорі Крюдсона та їхні «кінематографічні» світлини, що представлені в рамках виставки «Колекційна платформа 4: Емоції та технології».

Захід розпочнеться о 17:00 на 2-му поверсі арт-центру біля стійки інформації. Екскурсію проведе гід PinchukArtCentre Антон Іванов. 

Тематичні екскурсії можуть бути організовані на замовлення шкіл та університетів.

 

«Сімейні неділі» - художньо-освітнє заняття для дітей від 7 до 9 років

У неділю, 22 вересня, о 14:00 PinchukArtCentre запрошує дітей від 7 до 9 років на заняття на тему «Мистецтво і знання» в рамках програми «Сімейні неділі». Під час заняття хлопчики й дівчатка вчитимуться висловлювати свої думки і враження про об'єкти мистецтва, а також візьмуть участь в експерименті і дадуть собі відповідь на запитання: чи змінюється думка про роботу художника, після знайомства з концепцією твору.

Після перегляду робіт, представлених на виставках «Колекційна платформа 4: Емоції та технології» і «Китай Китай», юні відвідувачі арт-центру разом з художницею Катериною Вронською  створять арт-роботу з пластиліну за мотивами дитячих казок.

Захід розпочнеться о 14:00 на 6-му поверсі в SkyArtCafe, зал video lounge.  

 «Сімейні неділі» - освітня програма для дітей, в рамках якої фахівці PinchukArtCentre розповідають дітям про те, як функціонує сучасний музей, знайомлять з обраними роботами, представленими на експозиції, після чого проводиться їх обговорення. Крім того, діти мають можливість відчути себе в ролі художників – створити власні роботи в техніці або тематиці розглянутих творів.

Тим часом батьки можуть приєднатися до однієї з регулярних екскурсій, які проводять кваліфіковані гіди PinchukArtCentre.

Максимальна кількість дітей у групі складатиме 20 учасників. Реєстрація обов’язкова.

Розклад занять:

4 – 6 років: 29 вересня.

7 – 9 років: 6 жовтня.

 

Тематична екскурсія «Основи традиційного китайського мистецтва та їх переосмислення у сучасності»

У неділю, 22 вересня, о 17:00 PinchukArtCentre запрошує на тематичну екскурсію «Основи традиційного китайського мистецтва та їх переосмислення у сучасності».

Виходячи на світовий рівень, китайське мистецтво піддається потужному впливу західної культури. Стаючи більш універсальними й зрозумілими для західного суспільства, сучасні китайські художники активно демонструють власну ідентичність, засновану на канонах традиційного мистецтва. Учасники тематичної екскурсії на прикладах робіт виставки «Китай Китай» простежать, яким чином основи китайського традиційного мистецтва, вкорінені в колективній свідомості китайського суспільства, формують його сучасний вигляд.

Захід розпочнеться о 17:00 на 2-му поверсі арт-центру біля стійки інформації. Екскурсію проведе гід PinchukArtCentre Тетяна Жмурко. 

Тематичні екскурсії можуть бути організовані на замовлення шкіл та університетів.

Показ документальних фільмів про сучасний Китай «Цвіт крізь сльози» та «Голосуйте за мене, будь ласка» від PinchukArtCentre та фестивалю Docudays UA»

У неділю, 22 вересня 2013 року, о 18:00 PinchukArtCentre і міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA запрошують на перегляд двох фільмів,  присвячених соціально-політичній та культурній ситуації сучасного Китаю: «Цвіт крізь сльози» та «Голосуйте за мене, будь ласка». Демонстрація фільмів відбувається на 6-му поверсі в PinchukArtCentre в залі video lounge.  

«Цвіт крізь сльози» (2012 р.) - це історія боротьби і виживання: група дітей-квіточок намагається торувати собі шлях у майбутнє. Героями фільму є Юань і Сян, які займаються акробатикою, та їхні батьки. На худенькі дитячі плечі покладені надії обох родин. Дорослішаючи, вони мусять як фізично, так і морально долати труднощі, але водночас і вчаться по-своєму радіти кожному дню. У цій документальній стрічці висловлена турбота режисера Хуацін Цзінь про життя звичайних людей у Китаї.

Режисер стрічки «Голосуйте за мене, будь ласка» (2007 р.) Вейдзюнь Чен зблизька показує третій клас початкової школи в місті Ухань, що в Центральному Китаї. Тут діти вперше стикаються з демократичними принципами під час експерименту. Троє восьмирічних школярів змагаються за місце старости класу. У ході «передвиборчої кампанії» на них чинять тиск надміру турботливі батьки, для яких ці діти – єдині через державну політику, яку провадить уряд Китаю для контролю кількості населення. Троє головних героїв беруться до справи, використовуючи різноманітні методи: складання стратегії виборчої кампанії, спонукання та передвиборчі обіцянки. Ці школярі поки не залежать від соціальних обмежень, як їхні батьки, тому віддзеркалюють панівні суспільні цінності.

Демонстрація відбудеться в рамках програми «DOCU/CHINA», що представляє кращі нові документальні стрічки, присвячені соціально-політичній та культурній ситуації сучасного Китаю.  Програма реалізується в контексті виставки «Китай Китай» у PinchukArtCentre - масштабного групового проекту, який включає роботи одинадцятьох китайських художників різних поколінь, основною темою якої є напруга між індивідуальним та колективним мисленням.

Розклад показів фільмів:

29 вересня, 18:00:  «Освіта, Освіта»;

5 жовтня, 18:00«Ай Вейвей: Ні про що не шкодуй».

Docudays UA  – єдиний в Україні міжнародний фестиваль документального кіно про права людини. Фестиваль проводиться щороку впродовж останнього тижня березня у Києві. По завершенню Docudays UA презентує найкращі фільми в регіонах України у рамках Мандрівного фестивалю. Покази тривають з жовтня по грудень (включно) у понад 110 містечках України.

Фестиваль – неполітичний і некомерційний. Вхід на всі кінопокази – вільний.

11-й Docudays UA пройде з 21 по 27 березня 2014 року у Київському Будинку Кіно. Дедлайн подачі фільмів – 30 листопада 2013 року.

Дізнайся більше: docudays.org.ua, facebook.com/DocudaysUA

Зареєстровані учасники всіх заходів допускаються в арт-центр без черги. Для попереднього запису та отримання додаткової інформації, будь ласка, звертайтесь за телефоном +38 044 590-08-58 або e-mail: [email protected]

До уваги представників ЗМІ! Щодо акредитації для проведення фото та відео зйомки заходів, будь ласка, звертайтесь до прес-служби арт-центру:  [email protected] 

Прес-служба PinchukArtCentre
Тел.: +380 44 494 11 48,

E-mail: [email protected]