Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
Години відвідування

Вівторок — Неділя з 12:00 до 21:00
Понеділок — вихідний
Вхід вільний

ГоловнаНовиниПрограма подій в PinchukArtCentre на 5 – 6 жовтня 2013 року

Програма подій в PinchukArtCentre на 5 – 6 жовтня 2013 року

3 жовтня 2013

Заняття для дітей «Мерехтливий світ медіа» в рамках програми «Оглядаємо – Розмовляємо»

У суботу, 5 жовтня, о 14:00 PinchukArtCentre запрошує дітей віком від 10 до 12 років взяти участь в останньому занятті програми «Оглядаємо-Розмовляємо» в рамках виставки «Китай Китай» на тему «Мерехтливий світ медіа».

Під час заняття юні шанувальники мистецтва зануряться у яскравий, змінюваний, сповнений зображень та інформації світ медіа. Зосереджуючись на роботах Карстена Ніколае, Сунь Сюня, Ян Фудуна та Карстена Хьоллера учасники заходу шукатимуть натхнення для створення власних фото- та відео-робіт.

Просимо учасників принести з собою телефон з камерою, фотоапарат з режимом відеозйомки, або відеокамеру, які будуть використовуватися під час заняття. Також необхідно мати при собі шнури для копіювання на комп'ютер знятого під час заняття відео.

Захід розпочнеться о 14:00 на 2-му поверсі арт-центру біля стійки інформації. Його проведе гід PinchukArtCentre Буланова Людмила.

Максимальна кількість дітей у групі складатиме 10 учасників. Реєстрація обов’язкова.

«Оглядаємо – Розмовляємо» - освітня програма для дітей віком від 10 до 12 років, в рамках якої юні відвідувачі арт-центру беруть участь у спеціальних екскурсіях-дослідженнях, спрямованих на поглиблення розуміння творів мистецтва.

 


Тематична екскурсія «Інсталяції крізь призму опозицій індивідуальне/колективне, емоції/технології»

У суботу, 5 жовтня, о 17:00 PinchukArtCentre запрошує на тематичну екскурсію «Інсталяції крізь призму опозицій індивідуальне/колективне, емоції/технології».

Характерною рисою сучасного мистецького дискурсу є наявність в ньому так званих бінарних опозицій, тобто залучення стратегії суперечності, що зумовлює дуалістичність творів. Основою тематичної екскурсії стане інсталяційне втілення ідей китайських митців крізь призму індивідуалістичного світосприйняття та колективної історичної пам’яті у виставці «Китай Китай», а також реалізація емоційної наповненості твору засобами нових технологій в інсталяціях «Колекційної платформи 4: Емоції та технології».

Захід розпочнеться о 17:00 на 2-му поверсі арт-центру біля стійки інформації. Екскурсію проведе гід PinchukArtCentre Ольга Кучерук. 

Тематичні екскурсії можуть бути організовані на замовлення шкіл та університетів.

 

«Сімейні неділі» - художньо-освітнє заняття для дітей від 7 до 9 років

У неділю, 6 жовтня, о 14:00 PinchukArtCentre запрошує дітей від 7 до 9 років на останнє заняття «Сімейних неділь» на тему «Художник і глядач» у рамках виставки «Китай Китай». Діти дізнаються, про взаємодію художника і глядача, як і чому вони стають співавторами, а також, навіщо потрібні музеї і чому в них необхідно зберігати тишу.

Захід розпочнеться о 14:00 на 6-му поверсі в SkyArtCafe, зал video lounge.  

«Сімейні неділі» - освітня програма для дітей, в рамках якої фахівці PinchukArtCentre розповідають дітям про те, як функціонує сучасний музей, знайомлять з обраними роботами, представленими на експозиції, після чого проводиться їх обговорення. Крім того, діти мають можливість відчути себе в ролі художників – створити власні роботи в техніці або тематиці розглянутих творів.

Тим часом батьки можуть приєднатися до однієї з регулярних екскурсій, які проводять кваліфіковані гіди PinchukArtCentre.

Максимальна кількість дітей у групі складатиме 20 учасників. Реєстрація обов’язкова.

 

Тематична екскурсія «Основи традиційного китайського мистецтва та їх переосмислення у сучасності»

У неділю, 6 жовтня, о 17:00 PinchukArtCentre запрошує на тематичну екскурсію «Основи традиційного китайського мистецтва та їх переосмислення у сучасності»

Виходячи на світовий рівень, китайське мистецтво піддається потужному впливу західної культури. Стаючи більш універсальними й зрозумілими для західного суспільства, сучасні китайські художники активно демонструють власну ідентичність, засновану на канонах традиційного мистецтва. Учасники тематичної екскурсії на прикладах робіт виставки «Китай Китай» простежать, яким чином основи китайського традиційного мистецтва, вкорінені в колективній свідомості китайського суспільства, формують його сучасний вигляд.

Захід розпочнеться о 17:00 на 2-му поверсі арт-центру біля стійки інформації. Екскурсію проведе гід PinchukArtCentre Анастасія Барахвостова. 

Тематичні екскурсії можуть бути організовані на замовлення шкіл та університетів.

Показ документального фільму «Ай Вейвей: Ні про що не шкодуй» від PinchukArtCentre та фестивалю Docudays UA»

У неділю, 6 жовтня 2013 року, о 18:00 PinchukArtCentre і міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA запрошують на перегляд фільму «Ай Вейвей: Ні про що не шкодуй» (2012 р.), що є першою повнометражною стрічкою про славетного китайського художника й активіста. Демонстрація фільмів відбувається на 6-му поверсі в PinchukArtCentre, зал video lounge.

Останніми роками Ай Вейвей привертав увагу міжнародної спільноти не лише завдяки своїм амбіційним творчим роботам, а й завдяки політичним провокаціям. У фільмі «Ай Вейвей: Ні про що не шкодуй» досліджується поєднання творчості та активізму крізь призму життя найвидатнішого китайського художника сучасності. З 2008 до 2010 року журналістка і режисерка Елісон Клеймен жила в Пекіні. Їй вдалося отримати безпрецедентний доступ до Ай Вейвея. Клеймен знімала його під час роботи і підготовки до великих музейних виставок, фільмувала родинні сцени та щодалі відвертіші зіткнення з китайською владою. Портрет художника авторства Клеймен є водночас непересічним дослідженням сучасного Китаю.

Стрічка «Ай Вейвей: Ні про що не шкодуй» - останній фільм, що демонструється у рамках проекту «DOCU/CHINA». Програма представила кращі нові документальні стрічки, присвячені соціально-політичній та культурній ситуації сучасного Китаю.  Вона реалізовувалась в контексті виставки «Китай Китай» у PinchukArtCentre - масштабного групового проекту, який включає роботи одинадцятьох китайських художників різних поколінь, основною темою якої є напруга між індивідуальним та колективним мисленням.

Docudays UA  – єдиний в Україні міжнародний фестиваль документального кіно про права людини. Фестиваль проводиться щороку впродовж останнього тижня березня у Києві. По завершенню Docudays UA презентує найкращі фільми в регіонах України у рамках Мандрівного фестивалю. Покази тривають з жовтня по грудень (включно) у понад 110 містечках України.

Фестиваль – неполітичний і некомерційний. Вхід на всі кінопокази – вільний.

11-й Docudays UA пройде з 21 по 27 березня 2014 року у Київському Будинку Кіно. Дедлайн подачі фільмів – 30 листопада 2013 року.

Дізнайся більше: docudays.org.ua, facebook.com/DocudaysUA

Зареєстровані учасники всіх заходів допускаються в арт-центр без черги. Для попереднього запису та отримання додаткової інформації, будь ласка, звертайтесь за телефоном +38 044 590-08-58 або e-mail: [email protected]

До уваги представників ЗМІ! Щодо акредитації для проведення фото та відео зйомки заходів, будь ласка, звертайтесь до прес-служби арт-центру:  [email protected] 

Прес-служба PinchukArtCentre
Тел.: +380 44 494 11 48,

E-mail: [email protected]