Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
Години відвідування

Вівторок — Неділя з 12:00 до 21:00
Понеділок — вихідний
Вхід вільний

ГоловнаНовиниВіктор Пінчук вшосте потрапив до рейтингу Power 100 журналу «ArtReview»

Віктор Пінчук вшосте потрапив до рейтингу Power 100 журналу «ArtReview»

28 жовтня 2013

Віктор Пінчук посів 38-е місце в рейтингу 100 найвпливовіших людей у світі мистецтва за версією журналу «ArtReview» (ArtReview: 2013 Power 100), що був опублікований у випуску видання за листопад 2013 року. Український бізнесмен та меценат, засновник PinchukArtCentre і премії Future Generation Art Prize, став учасником списку вже вшосте: у 2008 році він був на 67-му місці, у 2009-му посів 53-ю строчку, у 2010 – 37-е місце, у 2011 - 35-е, а минулого року він став 32-м у списку.

Рейтинг «ArtReview Power 100», що публікується щорічно у листопадовому номері журналу «ArtReview», являє собою всеосяжний список найбільш впливових осіб у світі мистецтва. Рейтинг учасників списку визначається на основі сукупності таких факторів, як вплив на створення предметів мистецтва по всьому світу, безпосередня фінансова участь (хоча в наш час це вже не є дуже вагомим чинником) і діяльність протягом попередніх 12 місяців. За цими критеріями оцінюються, безумовно, діячі мистецтва, а також колекціонери, галеристи й куратори. Також у списку регулярно фігурують організатори великих художніх ярмарків, директори музеїв та фондів, іноді до нього потрапляють й критики.

Цього року рейтинг 100 найвпливовіших людей у світі мистецтва очолила Її Світлість Шейха Аль-Маясса бінт Хамад бін Халіфа Аль-Тані, Голова опікунської ради Відомства музеїв Катару. У 2011 році на запрошення Фонду Віктора Пінчука Шейха аль-Маясса взяла участь в панельній дискусії 4-го Круглого столу з питань благодійності у Давосі під назвою «modernARTization: Роль мистецтва і філантропії в перетворенні суспільства» – одному наймасштабніших спеціалізованих заходів на тему благодійності, який традиційно проходить під час Щорічної зустрічі Всесвітнього Економічного Форуму.

До списку 2013 року також увійшли: галеристи Девід Цвірнер (2-е місце); Іван Вірт (3-е місце) та Ларрі Гагосян (4-е місце). Директори галерей та мистецьких інституцій представлені в списку такими іменами, як Ханс Ульріх Обріст та Джулія Пейтон-Джонс (галереї «Serpentine»), Ніколас Серота («Tate»), Беатрікс Руф (виставковий центр «Kunsthalle Zurich»), Дарья Жукова (центр сучасного мистецтва «Гараж»), Гленн Д. Лоурі («MoMA», член Ради премії Future Generation Art Prize). До списку також потрапили художники Ай Вейвей, Маріна Абрамовіч, Сінді Шерман, Герхард Ріхтер, Патрони премії Future Generation художники Джефф Кунс та Такаші Муракамі; бізнесмени Бернардо Пас, Франсуа Піно та Бернар Арно; школи «Städelschule», «Bard College» та інші.

Повний список “ArtReview: 2013 Power 100”: artreview.com/power_100/

Віктор Пінчук у списку: artreview.com/power_100/victor_pinchuk/

Про Віктора Пінчука: pinchukfund.org/ua/about_pinchuk/biography/