Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
Години відвідування

Вівторок — Неділя з 12:00 до 21:00
Понеділок — вихідний
Вхід вільний

ГоловнаНовиниPinchukArtCentre підвів підсумки першої «Кураторської платформи»

PinchukArtCentre підвів підсумки першої «Кураторської платформи»

15 січня 2014

Перша «Кураторська платформа» - дворічна навчально-прикладна програма PinchukArtCentre, спрямована на формування нового покоління фахівців з мистецтва – завершилася. В результаті Тетяна Кочубинська, учасниця проекту, долучилась до команди арт-центру у якості молодшого куратора.

Програмою «Кураторська платформа» PinchukArtCentre надає шанс новому поколінню українців здобути фахові знання високого міжнародного рівня та стати музейними експертами у галузі сучасного мистецтва.

Фіналістки «Кураторської платформи» Тетяна Кочубинська, Лізавета Герман та Марія Ланько були відібрані з понад 130 претендентів та розпочали своє навчання у січні 2012 року. Протягом двох років повноцінного навчального процесу, поєднуючи теорію та практику, учасниці програми набували досвіду в усіх аспектах процесу організації виставок та арт-менеджменту.

Працюючи в структурі PinchukArtCentre, учасниці «Кураторської програми» стали співкураторами виставок Сергія Браткова та Олексія Салманова у просторі PAC-UA, а також виставкових проектів молодих польських митців у рамках українсько-польської програми «Трансфер». Також студентки були максимально залучені до освітньої програми арт-центру і брали участь у розробці концепції архіву сучасного українського мистецтва.

Бйорн Гельдхоф, заступник арт-директора PinchukArtCentre: «Ми пишаємося результатами «Кураторської платформи», яка довела свою успішність і сприяла появі та розвитку молодих талантів кураторської справи на українській арт-сцені. Ми неймовірно раді тому, що Тетяна Кочубинська тепер буде постійним членом команди PinchukArtCentre у ролі молодшого куратора, який організовуватиме виставки та надаватиме підтримку освітній програмі арт-центру. Зі свого боку ми бажаємо Лізаветі Герман і Марії Ланько удачі в їх майбутніх починаннях і віримо, що вони матимуть вагомий вплив на майбутнє українського мистецтва».

«Кураторська платформа» – це навчальна програма PinchukArtCentre, в основу якої закладена висока компетентність арт-центру та досвід команди фахівців, які можуть запропонувати учасникам доступ до найкращих світових знань та практик. Всі учасники програми мали можливість ознайомитись з різноманітними практиками виставково-кураторської справи, долучаючись до роботи над національними та міжнародними проектами. Крім того, вони слухали лекції, приймали участь у семінарах та дискусіях за участі провідних міжнародних експертів.

Програма була розроблена ректором університету New Design University St.Pölten, ректором Академії образотворчих мистецтв у Відні (2002-2011) доктором Стефаном Шмідт-Вульффеном (Stephan Schmidt-Wulffen) спільно з магістром мистецтв Крістін Гаупт-Стаммер (Christine Haupt-Stummer), за тісної співпраці з Генеральним директором PinchukArtCentre Екхардом Шнайдером і заступником арт-директора PinchukArtCentre Бйорном Гельдхофом.

PinchukArtCentre – провідна міжнародна арт-інституція, один із найбільших і динамічних приватних центрів сучасного мистецтва в Центральній і Східній Європі. Метою PinchukArtCentre, одного із проектів Фонду Віктора Пінчука, є підтримка художньої освіти, творчості та розвитку сучасного мистецтва в Україні та світі. Арт-центр надає постійну підтримку культурному розвитку і модернізації українського мистецтва та суспільства і робить значний внесок в культурний діалог між Сходом і Заходом, між національною ідентичністю та міжнародними викликами. У числі останніх експозицій, представлених в арт-центрі: персональні виставки Джеффа Уолла, Гарі Хьюма, Олафура Еліассона, Кендіс Брайтц, Даміана Ортеги, Сергія Браткова, Субодха Гупти, Деміена Хьорста, Аніша Капура та інших. PinchukArtCentre заснував Премії для підтримки українських та міжнародних молодих митців віком до 35 років. Арт-центр представляв Україну на Венеційській бієнале у 2007 та 2009 роках як організатор Українського павільйону та як учасник, що представляв проект «The Future Generation Art Prize @ Venice» у рамках офіційної паралельної програми (Collateral events) 54-ї та 55-ї Венеційської бієнале у 2011 та 2013 роках.

Детальніша інформація на pinchukartcentre.org

Контактна інформація для запитів ЗМІ:

Тел.: +38 044 494-1148, [email protected]

Загальна інформація:

Тел.: +38 044 590-0858, [email protected]

PinchukArtCentre

вул. Велика Васильківська/Басейна 1/3-2, блок А,

Бесарабський квартал,

Київ, 01004

тел.: +38 (044) 590-08-58

e-mail: [email protected]