Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
Години відвідування

Вівторок — Неділя з 12:00 до 21:00
Понеділок — вихідний
Вхід вільний

ГоловнаНовиниPinchukArtCentre оголосив склад Міжнародного журі Премії Future Generation Art Prize 2014

PinchukArtCentre оголосив склад Міжнародного журі Премії Future Generation Art Prize 2014

2 квітня 2014

PinchukArtCentre оголосив склад міжнародного журі третього конкурсу Премії Future Generation Art Prize. У 2014 членами журі стали:

Francesco Bonami photo 

Франческо Бонамі (Francesco Bonami)

Куратор, директор 50-ї Венеційської бієнале (Італія)

 Doris Salcedo Photo

Доріс Сальседо (Doris Salcedo)

Художник (Колумбія)

 Bisi Silva Photo

Бісі Сільва (Bisi Silva)

Незалежний куратор, директор Centre for Contemporary Art, Лагос (Нігерія)

 Philip Tinar Photo

Філіп Тінарі (Philip Tinari)

Директор Ullens Center for Contemporary Art у Пекіні (Китай)

 Jan Fabre Photo

Ян Фабр (Jan Fabre)

Художник (Бельгія)

 Adam Szymczyk Photo

Адам Шимчик (Adam Szymczyk)

Арт-директор documenta 14 (Польща)

 Eckhard Schneider Photo

Екхард Шнайдер (Eckhard Schneider)

Генеральний директор PinchukArtCentre (Україна)

Члени міжнародного журі зберуться в Києві для визначення володарів Головної та Спеціальної Премій. Імена лауреатів будуть оголошені на церемонії нагородження у грудні 2014 року.

Екхард Шнайдер, генеральний директор PinchukArtCentre: «Ми пишаємося тим, що це вже третій конкурс на здобуття Премії Future Generation Art Prize. Успіх цієї першої міжнародної премії базується на демократичній процедурі відбору заявок і на видатному складі міжнародної Ради і журі».

Завершивши прийом заявок, експерти Відбіркової комісії, склад якої буде визначений членами журі, ознайомляться з усіма отриманими роботами і відберуть 20 учасників шорт-листа Премії. Номінанти третього конкурсу Премії Future Generation Art Prize будуть оголошені в червні 2014 року. Ці художники візьмуть участь у виставці в PinchukArtCentre з 25 жовтня 2014 по 4 січня 2015.

Продовжуючи традицію підтримки молодих українських художників, PinchukArtCentre автоматично включив володарку Головної Премії PinchukArtCentre 2013 року Жанну Кадирову в число номінантів на Премію Future Generation Art Prize 2014, яка стане 21-ю учасницею виставки. 

Головний приз премії становить $100 000: $ 60 000 готівкою і $ 40 000 – інвестиція у створення нових робіт. Також, $20 000 виділяється на резидентські програми для максимум п'яти лауреатів Спеціальних премій.

Молоді художники, незалежно від місця їх народження та проживання, можуть подавати онлайн-заявки до 12 квітня 2014 року на офіційному сайті Future Generation Art Prize: futuregenerationartprize.org

З метою залучення до участі в конкурсі художників з усього світу, починаючи з 2014 року, Future Generation Art Prize відкриває можливість подавати заявки десятьма мовами: англійською, арабською, іспанською, китайською, німецькою, португальською, російською, українською, французькою та японською.