Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
Години відвідування

Вівторок — Неділя з 12:00 до 21:00
Понеділок — вихідний
Вхід вільний

ГоловнаНовиниПрограма подій в PinchukArtCentre на 5-6 липня 2014 року

Програма подій в PinchukArtCentre на 5-6 липня 2014 року

2 липня 2014

Заняття програми «Уявляріум» на тему
«Розгадай ідею» для дітей 8-10 років

У четвер, 3 липня 2014 року, о 16:00 PinchukArtCentre запрошує дітей 8-10 років на заняття на тему «Розгадай ідею» в рамках програми «Уявляріум». Юні відвідувачі візьмуть участь в оглядовій екскурсії виставкою «Страх та надія» і поговорять про задуми та ідеї художників, які втілені в експозиції. Після чого у ході захоплюючої гри діти прийдуть до розуміння загальної ідеї виставки та її історичного контексту.

Заняття проведуть гіди PinchukArtCentre Анна Гончар і Лора Іщенко

Участь в заняттях безкоштовна. Попередня реєстрація обов’язкова. Максимальна кількість дітей у групі складає 15 учасників.

Заняття «Уявляріум» проходять щочетверга о 16:00 згідно графіку:

10 липня: Хто я?

 

Демонстрація фільму «Назад на площу»

У четвер, 3 липня, о 19:30 PinchukArtCentre та міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA запрошують на перегляд фільму «Назад на площу» (2012, Норвегія/Канада, 83 хв.).

Разом із режисером фільму Петром Льомом глядачі стежать за долею п’ятьох людей, котрі постраждали від рук постреволюційного військового режиму в Єгипті. Навіть після перевороту новий уряд вдається до насильства й залякувань, так само, як і за часів Мубарака. Більш ніж 12 тисяч повстанців були заарештовані військовими і таємною поліцією: їх віддавали під трибунал, а часто й катували. Творчу команду стрічки «Назад на площу», що почала зйомки на початку революції, надихнула небачена доти Арабська весна. Однак через рік вони обурені щоденним порушенням основних прав людини в Єгипті.

Демонстрація фільму «Назад на площу» відбудеться в рамках серії публічних кінопоказів та дискусій в контексті групової виставки трьох українських художників Микити Кадана, Жанни Кадирової та Артема Волокітіна «Страх та надія», яка є реакцією митців на нову соціально-політичну ситуацію в Україні. Представлені роботи торкаються тем пам’яті, ностальгії, історії, спадщини та ролі медіа у сучасному світі, створюючи, таким чином, майданчик для дискусій, що виходять за межі образотворчого мистецтва.

Публічні кінопокази дозволять розкрити теми виставки у більш широкому історичному зрізі, повертаючи глядачів як до нещодавнього минулого України, так і виходячи за рамки суто вітчизняного контексту. Кінопокази супроводжуватимуться дискусіями за участі художників, кінокритиків, істориків, теоретиків, політологів, композиторів тощо.

Демонстрації фільмів та дискусії проводять PinchukArtCentre та міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA за підтримки Національного центру Олександра Довженка. Заходи відбуватимуться з третього липня до кінця серпня 2014 року.

 

«Результати розслідування» - відкритий урок в рамках освітньої гри «Арт-детективи» 

У суботу, 5 липня 2014 року, о 14:00 PinchukArtCentre запрошує дітей 9-10 років та їх батьків на відкритий урок під назвою «Результати розслідування» в рамках програми «Арт-детективи».

У ході захопливої екскурсії, яку діти самостійно підготують і проведуть для своїх рідних, юні детективи розкриють таємниці персональної виставки бельгійського художника Яна Фабра і розкажуть про те, що вони дізналися і розслідували протягом занять.

Захід відбудеться на 5-му поверсі арт-центру в «Освітній кімнаті». Заняття проведуть гіди PinchukArtCentre Анна Гончар та Лора Іщенко.

Участь у заняттях безкоштовна. Попередня реєстрація обов’язкова. Максимальна кількість дітей у групі складає 15 учасників.

 

Заняття програми «Оглядаємо–Розмовляємо» на тему «Насилля» для дітей 11-12 років

У суботу, 5 липня 2014 року, о 14:00 PinchukArtCentre запрошує юних шанувальників сучасного мистецтва у віці 11-12 років на заняття програми «Оглядаємо–Розмовляємо» на тему «Насилля».

Більшість культур мають власні міфи та легенди про зародження насилля на землі, проте важливо зрозуміти не тільки природу цього явища, а способи боротьби з ним. Запрошуємо юних відвідувачів долучитись до дослідження витоків насилля, його проявів та видів, а також репрезентацій в мистецтві. Розглядаючи роботи Микити Кадана, Яна Фабра, Юргена Теллера діти спробують зрозуміти, звідки виникає бажання домінувати та керувати іншим.

Для виконання творчого завдання учасникам необхідно принести власний фото портрет розміром 9х13 або 10х15.

Заняття проведе культуролог Людмила Буланова-Дувалко. Вона зустрінете  дітей о 14:00 на 2-му поверсі арт-центру біля стійки інформації.

 

Лекція на тему «Нові тактики нових медіа»

У суботу, 5 липня, о 19:00 PinchukArtCentre та міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA запрошують на лекцію на тему «Нові тактики нових медіа», яку прочитає дослідниця медіа-арту Яніна Пруденко. Лекторка звернеться до програмної роботи одного із засновників теорії медіа у ХХ ст. Маршалла Маклуена «Розуміння медіа: зовнішні розширення людини» (1964), де він вказував на те, що художники, оскільки вони працюють у сфері людського чуттєвого, завжди першими усвідомлюють значення нових технологій та здатні незаангажовано осмислити їх потенціал у просторі художнього. Крім того, Яніна Пруденко розповість як етап «замилування» самими новими медіа переходить в емоційну сферу, де сучасні художники та куратори використовують медіа здебільшого як форму маніфестування та звернення людства до важливих проблем та криз суспільства.  

Лекція «Нові тактики нових медіа»  відбудеться в рамках серії публічних кінопоказів та дискусій в контексті групової виставки трьох українських художників Микити Кадана, Жанни Кадирової та Артема Волокітіна «Страх та надія», яка є реакцією митців на нову соціально-політичну ситуацію в Україні. Представлені роботи торкаються тем пам’яті, ностальгії, історії, спадщини та ролі медіа у сучасному світі, створюючи, таким чином, майданчик для дискусій, що виходять за межі образотворчого мистецтва.

Публічні кінопокази дозволять розкрити теми виставки у більш широкому історичному зрізі, повертаючи глядачів як до нещодавнього минулого України, так і виходячи за рамки суто вітчизняного контексту. Кінопокази супроводжуватимуться дискусіями за участі художників, кінокритиків, істориків, теоретиків, політологів, композиторів тощо.

Демонстрації фільмів та дискусії проводять PinchukArtCentre та міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA за підтримки Національного центру Олександра Довженка. Заходи відбуватимуться з третього липня до кінця серпня 2014 року.

  

«Сімейні неділі» - художньо-освітнє заняття для дітей від 4 до 6 років

У неділю, 6 липня, о 12:00 PinchukArtCentre запрошує дітей 4-6 років на заняття програми «Сімейні неділі» на тему «Чудеса перевтілень». Діти дізнаються, яким чином в руках художника-чарівника звичайні і найнезвичайніші матеріали перетворюються на витвори мистецтва, що радують і змушують задуматися глядачів. У творчій частині заняття малеча придумає і створить власних маленьких героїв з паперу.

Захід розпочнеться о 12:00 на 5-му поверсі в «Освітній кімнаті». Заняття проведуть художниця Катерина Вронська та гід PinchukArtCentre Ольга Шишлова.

«Сімейні неділі» - освітня програма для дітей, в рамках якої фахівці PinchukArtCentre розповідають дітям про те, як функціонує сучасний музей, знайомлять з обраними роботами, представленими на експозиції, після чого проводиться їх обговорення. Крім того, діти мають можливість відчути себе в ролі художників – створити власні роботи в техніці або тематиці розглянутих творів.

Тим часом батьки можуть приєднатися до однієї з регулярних екскурсій, які проводять кваліфіковані гіди PinchukArtCentre.

Максимальна кількість дітей у групі складатиме 20 учасників. Реєстрація обов’язкова.

Графік проведення занять:

4-6 років: 3.08, 17.08, 31.08, 14.09, 28.09

7-9 років: 13.07, 10.08, 24.08, 7.09, 21.09, 5.10

 

Тематична екскурсія «The medium is the message: художні інструменти та мистецькі стратегії у творах сучасного мистецтва»

У неділю, 6 липня, о 19:00 PinchukArtCentre запрошує на тематичну екскурсію «The medium is the message: художні інструменти та мистецькі стратегії у творах сучасного мистецтва».

Відоме твердження канадського філософа Маршала Маклюена «The medium is the message» («медіа – це повідомлення») акцентує увагу на важливості форми художнього висловлювання, яка є основою для сприйняття твору сучасного мистецтва глядачем. Учасники екскурсії дослідять, чим керується художник, обираючи медіум для втілення своїх ідей, як форма роботи впливає на її зміст та ін.

Захід розпочнеться о 19:00 на 2-му поверсі арт-центру біля стійки інформації. Екскурсію проведе гід PinchukArtCentre Ольга Кучерук.

Тематичні екскурсії можуть бути організовані на замовлення шкіл та університетів.

Зареєстровані учасники всіх заходів допускаються в арт-центр без черги. Для попереднього запису та отримання додаткової інформації, будь ласка, звертайтесь за телефоном +38 044 590-08-58 або e-mail: [email protected]

До уваги представників ЗМІ! Щодо акредитації для проведення фото та відео зйомки заходів, будь ласка, звертайтесь до прес-служби арт-центру:  [email protected]

Прес-служба PinchukArtCentre
Тел.: +380 44 494 11 48,

E-mail: [email protected]