Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
Години відвідування

Вівторок — Неділя з 12:00 до 21:00
Понеділок — вихідний
Вхід вільний

ГоловнаНовиниПрограма подій в PinchukArtCentre на 16-20 липня 2014 року

Програма подій в PinchukArtCentre на 16-20 липня 2014 року

15 липня 2014

Тематична екскурсія «Слідами СРСР»

У середу, 16 липня, о 19:00 PinchukArtCentre запрошує на тематичну екскурсію «Слідами СРСР», в ході якої увага учасників буде акцентована на тих реліктах та рудиментах радянської доби, які все ще помітно присутні в українському сьогоденні: у практиках, уявленнях та переконаннях. Відвідувачі розглянуть твори Микити Кадана, Жанни Кадирової, Бориса Михайлова та Юрґена Теллера, що були створені у рефлексії до епохи, що минула.

Захід розпочнеться о 19:00 на 2-му поверсі арт-центру біля стійки інформації. Екскурсію проведе гід PinchukArtCentre Арсеній Тарасов.

 

SUMMERпропаганда від PinchukArtCentre і Docudays UA: лекція «Конструктор пам’яті»   

В середу, 16 липня, о 19:00 PinchukArtCentre та міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA запрошують на лекцію «Конструктор пам’яті» в рамках проекту SUMMERпропаганда. Лекцію прочитає історик, журналіст і віце-директор Інституту національної пам'яті України Олександр Зінченко.

Лекція присвячена ролі «загоєння минулого» як у громадських трансформаціях, так і в гуманітарному розвитку. Вона розкриє наступні питання: чи можна сконструювати пам'ять про минуле; чи можна вилікувати пам'ять і подолати «силу тяжіння минулого» та інші.

 

SUMMERпропаганда від PinchukArtCentre та Docudays UA: показ документального фільму «Останній лімузин»

У четвер, 17 липня, о 19:00 PinchukArtCentre та міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA запрошують на перегляд фільму «Останній лімузин» (реж. Дар'я Хльосткіна, Росія, 2014, 73 хв.) в рамках проекту SUMMERпропаганда.

Фільм розповідає історію Міхаіла, Андрєя, Ніни, Владіміра, Наді та Люди – п’ятьох працівників колись могутнього автомобільного заводу ЗІЛ. Вони займали різні посади – від начальників та інженерів до майстрів і різноробів – і з болем сприймають безжальний занепад підприємства, намагаючись вистояти завдяки своєму професіоналізму в умовах, коли все навколо нищиться. Раптом завод отримує замовлення на виготовлення трьох легендарних лімузинів  ручного збирання. Ці автомобілі колись були одним із основних символів військових парадів армії Радянського Союзу на Красній площі у Москві. Міхаіл разом зі своєю командою фахівців з ентузіазмом береться до справи, радіючи можливості показати, чого вони варті…

Після перегляду фільму глядачі зможуть долучитись до його обговорення за участю кінокритика і теоретика Надії Заварової.

 

«Каляки-маляки»: курс занять для дітей 4-5 років 

 З 19 липня 2014 року PinchukArtCentre запрошує дітей у віці 4-5 років на курс освітніх занять під назвою «Каляки-маляки». Програма створена з метою сприяння кращому розумінню малюками мови мистецтва, ознайомлення з різноманітністю сучасних художніх практик, розвитком естетичного почуття і заохочення до творчості.

Курс складатиметься з п’яти занять, що проводитимуться фахівцями PinchukArtCentre. Кожний захід включатиме в себе теоретичну частину, дискусію та практичний майстер-клас, в ході якого діти зможуть відчути себе в ролі художників. На прикладі робіт, представлених в PinchukArtCentre, малюки зможуть ознайомитись з поняттями кольору, форми, реальності/нереальності, емоцій, часу та асоціацій в мистецтві.

У суботу, 19 липня 2014 року, о 12:00 відбудеться перше заняття програми «Каляки-маляки» на тему «Кольори: різнобарвний світ навколо нас». Учасники заходу ознайомляться з живописними гіперреалістичними картинами Марка Квіна під назвою «5-й сезон», що зображують  різноманітні екзотичні квіти, фрукти і ягоди. Після цього діти будуть навчатись розрізняти і групувати кольори за типами: світлі/темні, теплі/холодні, яскраві/тьмяні і т.д. Захід розпочнеться на 5-му поверсі арт-центру в «Освітній кімнаті».

Участь у заняттях безкоштовна. Попередня реєстрація обов’язкова. Максимальна кількість дітей у групі складає 10 учасників.

 

«Оглядаємо–Розмовляємо»: заняття для дітей 11-12 років на тему «Розпізнай художника»

У суботу, 19 липня, о 14:00 PinchukArtCentre запрошує юних шанувальників сучасного мистецтва у віці 11-12 років на заняття програми «Оглядаємо–Розмовляємо» на тему «Розпізнай художника».

Учасникам заняття буде запропоновано дослідити простір арт-центру, приділивши особливу увагу доробкам Артема Волокітіна, Яна Фабра, Андреаса Гурскі та Марка Квіна, а також випробувати свою кмітливість у пошуку характерних та впізнаваних рис творчих робіт різних художників. Наприкінці зустрічі діти візьмуть участь у захоплюючому арт-квесті.

Заняття проведе культуролог Людмила Буланова-Дувалко. Вона зустрінете  дітей о 14:00 на 2-му поверсі арт-центру біля стійки інформації.

Реєстрація обов’язкова! Максимальна кількість дітей у групі складатиме 10 учасників.

 

«Арт-детективи»: освітня детективна гра для дітей 9-10 років

З 19 липня 2014 року PinchukArtCentre запрошує дітей віком 9-10 років на заняття в рамках освітньої програми «Арт-детективи». Ця захоплива навчальна детективна гра створена командою PinchukArtCentre з метою ознайомлення юних відвідувачів арт-центру та їх батьків зі світом сучасного мистецтва, його найвідомішими представниками, роботами та ідеями. Участь у заняттях безкоштовна.

Освітня арт-гра, яка продовжується і вдома після завершення заняття в арт-центрі, сприяє встановленню більш тісного спілкування між членами родини, заохоченню батьків до спільного вирішення задач та покращенню порозуміння між різними генераціями.   

Даний курс складатиметься з п’яти занять, які дозволять краще зрозуміти, що таке музей і як він функціонує, що таке мистецтво и яким воно буває, а також ознайомляться з найгучнішими злочинами у сфері мистецтва. У ході захоплюючих занять діти проводитимуть детективні арт-розслідування, які доповнюватимуться захоплюючими екскурсіями, освітнім лекторієм та домашніми завданнями для всієї сім’ї.

У суботу, 19 липня 2014 року, о 15:00 PinchukArtCentre запрошує дітей на перше заняття програми «Арт-детективи», в ході якого учасники ознайомляться з поняттям музею як інституції, його історією та системою організації. Захід відбудеться на 5-му поверсі арт-центру в «Освітній кімнаті».

Для подачі заявки на участь, заповніть, будь ласка, анкету за посиланням і відправте на e-mail: [email protected]. Максимальна кількість дітей у групі складає 15 учасників.

 

Дитяча тематична екскурсія «Завітайте до Бельгійського Конго!»

У неділю, 20 липня, о 14:00 PinchukArtCentre запрошує на тематичну екскурсію для дітей 8-11 років «Завітайте до Бельгійського Конго!», під час якої учасники поринуть у захоплюючу подорож у часі та просторі, знайомлячись з роботами, представленими на виставці Яна Фабра «Данина Бельгійському Конго».

Розглядаючи та обговорюючи картини бельгійського художника, створені з мільйонів блакитно-зелених надкриль златок, діти здійснять мандрівку між континентами,  а наприкінці заняття на них чекатиме пізнавальна гра.

Захід розпочнеться о 14:00 на 2-му поверсі арт-центру біля стійки інформації. Екскурсію проведе гід PinchukArtCentre Лора Іщенко.

Тематичні екскурсії можуть бути організовані на замовлення шкіл та університетів.

Зареєстровані учасники всіх заходів допускаються в арт-центр без черги. Для попереднього запису та отримання додаткової інформації, будь ласка, звертайтесь за телефоном +38 044 590-08-58 або e-mail: [email protected]

До уваги представників ЗМІ! Щодо акредитації для проведення фото та відео зйомки заходів, будь ласка, звертайтесь до прес-служби арт-центру:  [email protected]

Прес-служба PinchukArtCentre
Тел.: +380 44 494 11 48,

E-mail: [email protected]