Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
Години відвідування

Вівторок — Неділя з 12:00 до 21:00
Понеділок — вихідний
Вхід вільний

ГоловнаНовиниПрограма подій в PinchukArtCentre на 6-10 серпня 2014 року

Програма подій в PinchukArtCentre на 6-10 серпня 2014 року

6 серпня 2014

Тематична екскурсія «Слідами СРСР»

У середу, 6 серпня, о 19:00 PinchukArtCentre запрошує на тематичну екскурсію «Слідами СРСР», в рамках якої учасники поговорять про релікти та рудименти радянської доби, які все ще залишаються присутніми в українському сьогоденні — практиках, уявленнях та переконаннях, що будуть продемонстровані на прикладах творів Микити Кадана, Жанни Кадирової, Бориса Михайлова, Юрґена Теллера.

Захід розпочнеться о 19:00 на 2-му поверсі арт-центру біля стійки інформації. Екскурсію проведе гід PinchukArtCentre Тарасов Арсеній.
 

SUMMERпропаганда від PinchukArtCentre та Docudays UA: показ документального фільму «Щоденне повстання»

У четвер, 7 серпня, о 19:30 PinchukArtCentre запрошує на перегляд документальної стрічки «Щоденне повстання» (реж. Араш Т. Ріахі, Арман Т. Ріахі, Австрія, Швейцарія, 2013, 115 хв.) в рамках проекту SUMMERпропаганда. По завершенню фільму глядачі зможуть долучитись до його обговорення за участю журналістки Наталії Гуменюк.

Стрічка «Щоденне повстання» розповідає про спільні риси руху «Окупуй» з протестами в Іспанії та Арабською весною, а також відповідає на питання, чи існує зв’язок між іранським демократичним рухом і сирійськими повстаннями, українськими топлес-активістками FEMEN і протестами в Єгипті. Причини заворушень в цих країнах можуть бути різними, але їхні творчі ненасильницькі тактики ведення боротьби тісно взаємопов’язані. «Щоденне повстання» є документальним крос-медійним проектом, що досліджує багатство й силу творчого мирного протесту та громадянської непокори по всьому світі.

SUMMERпропаганда - серія публічних кінопоказів та дискусій в контексті групової виставки трьох українських художників Микити Кадана, Жанни Кадирової та Артема Волокітіна «Страх та надія», яка є реакцією митців на нову соціально-політичну ситуацію в Україні. Представлені роботи торкаються тем пам’яті, ностальгії, історії, спадщини та ролі медіа у сучасному світі, створюючи, таким чином, майданчик для дискусій, що виходять за межі образотворчого мистецтва.

Публічні кінопокази дозволять розкрити теми виставки у більш широкому історичному зрізі, повертаючи глядачів як до нещодавнього минулого України, так і виходячи за рамки суто вітчизняного контексту. Кінопокази супроводжуватимуться дискусіями за участі художників, кінокритиків, істориків, теоретиків, політологів, композиторів тощо.

Демонстрації фільмів та дискусії проводять PinchukArtCentre та міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA за підтримки Національного центру Олександра Довженка. Заходи відбуватимуться до кінця серпня 2014 року. Участь безкоштовна.

 

Розклад показів фільмів та дискусій:

14 серпня, 19:30
Демонстрація фільму «Помаранчева зима».Обговорення за участі Максима Буткевича, координатора проекту «Без кордонів», постійного модератора правозахисного конкурсу Docudays UA DOCU/ПРАВО

15 серпня
Літературна ніч

20 серпня, 19:00
Публічна дискусія на тему «Глобалізація vs національна ідентичність» за участі політолога Володимира Єрмоленка та філософа Вахтанга Кебуладзе

21 серпня, 19:30
Демонстрація фільму «Євромайдан. Чорновий монтаж». Обговорення за участі авторів фільму

У програму можуть бути внесені незначні зміни.  Будь ласка, слідкуйте за розкладом подій на сайті PinchukArtCentre www.pinchukartcentre.org 

 

«Сімейні неділі» - художньо-освітнє заняття для дітей 7-9 років

У неділю, 10 серпня, о 12:00 PinchukArtCentre запрошує дітей 7-9 років на заняття «Сімейні неділі» на тему «Симетрія», в рамках якого діти дізнаються, що таке симетрія і асиметрія. Вони проаналізують як, використовуючи ці поняття, можна створити «спокійну» або «неспокійну» композицію, а також поєднати свободу і впорядкованість в одній роботі. Після знайомства з роботами Яна Фабра, створених з мерехтливих надкриль жуків-златок, діти створять об'ємний декоративний орнамент.

Захід розпочнеться о 12:00 на 5-му поверсі в «Освітній кімнаті». Заняття проведуть гід Ольга Шишлова та художниця Катерина Вронська.

«Сімейні неділі» - освітня програма для дітей, в рамках якої фахівці PinchukArtCentre розповідають дітям про те, як функціонує сучасний музей, знайомлять з обраними роботами, представленими на експозиції, після чого проводиться їх обговорення. Крім того, діти мають можливість відчути себе в ролі художників – створити власні роботи в техніці або тематиці розглянутих творів. Тим часом батьки можуть приєднатися до однієї з регулярних екскурсій, які проводять кваліфіковані гіди PinchukArtCentre.

Максимальна кількість дітей у групі складатиме 20 учасників. Реєстрація обов'язкова.

Графік проведення занять:
4-6 років: 3.08, 17.08, 31.08, 14.09, 28.09
7-9 років: 10.08, 24.08, 7.09, 21.09, 5.10

 

Тематична екскурсія «Відтворення образу «катастрофи»: чи існують межі припустимого?»

У неділю, 10 серпня, о 19:00 PinchukArtCentre запрошує на тематичну екскурсію під назвою «Відтворення образу «катастрофи»: чи існують межі припустимого?». Звертаючись до робіт Яна Фабра, Артема Волокітіна і Микити Кадана, відвідувачі обговорять культурні і ідеологічні вектори, які визначають форму репрезентації травматичної події на рівні колективної, «офіційної» і особистої пам’яті. Учасники розглянуть питання насилля і катастрофи у категоріях піднесеного, а також поговорять про представлення образів «жахливого» за допомогою фотографії.  

Захід розпочнеться о 19:00 на 2-му поверсі арт-центру біля стійки інформації. Екскурсію проведе гід PinchukArtCentre Валерія Карпань.

Тематичні екскурсії можуть бути організовані на замовлення шкіл та університетів.

 

Зареєстровані учасники всіх заходів допускаються в арт-центр без черги. Для попереднього запису та отримання додаткової інформації, будь ласка, звертайтесь за телефоном +38 044 590-08-58 або e-mail:[email protected]

До уваги представників ЗМІ! Щодо акредитації для проведення фото та відео зйомки заходів, будь ласка, звертайтесь до прес-служби арт-центру:  [email protected]

Прес-служба PinchukArtCentre
Тел.: +380 44 494 11 48,

E-mail: [email protected]