Новий сайт PinchukArtCentre
Перейти
укр
eng
Години відвідування

Вівторок — Неділя з 12:00 до 21:00
Понеділок — вихідний
Вхід вільний

ГоловнаНовиниPinchukArtCentre оголошує набір на участь в освітній програмі для підлітків «Розуміння музею»

PinchukArtCentre оголошує набір на участь в освітній програмі для підлітків «Розуміння музею»

13 жовтня 2014

PinchukArtCentre розпочав прийом заявок на участь у черговому курсі занять освітньої програми «Розуміння музею», розробленому фахівцями арт-центру для учнів
10-11 класів
. Специфікою програми є залучення молоді до діалогу та спільного обговорення творів сучасного мистецтва з метою розвитку уміння критично й творчо мислити. Заняття проходитимуть з 2 листопада по 13 грудня 2014 року. Участь безкоштовна.

В рамках поточного циклу, що складається з 7 занять*, підлітки досліджуватимуть матеріали виставки номінантів на Премію Future Generation Art Prize 2014. Розглядаючи мистецтво як специфічну мову та систему знаків, завдяки якій воно здійснює свою комунікативну функцію, учасники програми проаналізують інші «мови» (зі сфери інформаційних технологій, соціологічних та політичних досліджень тощо), які митці широко використовують у своїй художній практиці.

В межах програми підлітки дізнаються про формування «музейної спільноти» та запропонують власні підходи до залучення глядачів до музею, а також розглянуть музей з точки зору художньої стратегії.

Заняття проводить молодший куратор PinchukArtCentre Тетяна Кочубінська. До участі у поточному курсі занять запрошені художники Микита Кадан та Юрій Кручак, а також програміст Катерина Жугастрова.

Для подачі заявки на участь, заповніть, будь ласка, анкету. Реєстрація на курс відкрита до 24 жовтня 2014 року. 26 жовтня проводитимуться співбесіди з відібраними кандидатами. Остаточний список учасників буде оголошено 27 жовтня. Максимальна кількість учасників – 12 осіб.

*Розклад занять програми «Розуміння музею»:

2 листопада, неділя, 15:00;
5 листопада, середа, 18:00;
11 листопада, вівторок,18:00;
3 грудня, середа,18:00;
6 грудня, субота,15:00;
10 грудня, середа, 18:00;
13 грудня, субота,15:00.

В рамках попередніх циклів занять програми «Розуміння музею», поміж іншого, учасники ознайомились з основами музейної теорії, розглянули виставку як основу формування музейної комунікації та дізнались про особливості сучасного українського мистецтва. Крім того, слухачі отримали можливість поспілкуватись з українськими художниками, серед яких: Тиберій Сільваші, Лада Наконечна, Алевтина Кахідзе, Леся Хоменко, Іван Юнаков, Тетяна Горюшина, Олександр Курмаз, Олег Грищенко, Юрій Кручак та Відкрита група.